Sayfalar

31 Ağustos 2012 Cuma

Şeftali Püreli Muhallebili Pasta


Geçtiğimiz günlerde, kızkardeşimin bizi ziyarete geldiğinden bahsetmiştim. İkimiz bir araya gelince bizim mutfaktan mutlaka bir pasta veya bol çikolatalı bir tatlı çıkar ve mümkünse bu pasta ertesi güne kalmasın diye kalın dilimler halinde kesilip mideye gönderilir. Sonra da başlar bir vicdan azabı, keşke o son dilimi yemeseydim, biraz fazla kaçırdım galiba diye. Yani tam bir kısır döngü...

Neyse, son olarak biz de evdeki kedi dilinden acaba tiramisu mu yapalım tatlı mı yapalım derken; hadi pasta yapalım etrafını da kedi dili ile saralım dedik. Kendi vicdanımızı da rahatlatmak adına pastayı çikolatalı değil de hafif olsun diye meyveli yapmaya karar verdik.

Evde pazardan alınmış bol sulu şeftaliler bize bakıyor, aynı zamanda buzdolabında bekleyen süt şişeleri...Bir pasta bundan daha kolay olamaz. Bulabileceğiniz en basit malzemelerle en hafif ve lezzetli pasta, şeftali püreli muhallebili pasta....



Pasta da pandispanya olarak marketlerde kolaylıkla bulabileceğiniz hazır sade pastaban kullandım. Arasındaki o bol sütlü ve vanilyalı muhallebinin lezzeti bu pastayla ve şeftaliyle mükemmel bir uyum sağladı.

Böyle hafif ve lezzetli bir pastayı arkadaşlarınızı davet ettiğinizde mutlaka yapın, eminim bu lezzete kimse hayır diyemez....:) Hatta çok sıkı diyet kurallarını uygulayan arkadaşlarınız bile...

Afiyet olsun.

Malzemeler

1 adet 2 katlı sade pastaban
hazır kekinizi ıslatmak için 1/2 su bardağı şeftali suyu + 1/2 su bardağı süt
2 adet orta boy ince dilimlere ayrılmış şeftali
1 paket kedi dili

Muhallebi için;

2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
1 su bardağı un
2 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya

Şeftali Püresi için;

2 su bardağı rendelenmiş şeftali
1/2 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası , 1/2 çay bardağı su

  • Pastaban kekini ayırın ve iç kısımlarını süt ve şeftali suyu ile yaptığınız karışımı üzerine gezdirerek ıslatın.

  • Bir tencereye tereyağ ve unu koyarak, kısık ateşte unun rengi değişene kadar kavurun. Bu karışıma süt ve şeker ilave edin. Muhallebi biraz kıvam almaya başladığında vanilyayı ekleyin, tekrar karıştırmaya devam edin. Koyu bir kıvam elde ettiğinizde ve muhallebinizin üzerinde kabarcıklar oluşmaya başladığında ateşi kapatın ve muhallebiyi soğumaya bırakın.

  • Diğer yandan şeftali püresi ve toz şekeri kısık ateşte karıştırmaya başlayın. Karışım ısındığında, nişasta ve suyu ayri bir kapta iyice çırpın ve azar azar püreli karışıma ekleyek karıştırmaya devam edin. Yine aynı şekilde püreli karışımın üzerinde kabarcıklar oluşunca ateşi kapatın.

  • Kekin alt tabanına soğuyan muhallebinin yarısını koyun ve bir spatula yardımıyla muhallebiyi pürüzsüz bir şekilde yayın. Muhallebinin üzerine ince şefatli dilimleri yerleştirip kekin üst katını koyun. Pastanın en üzerine ve etrafına ince bir tabaka halinde spatula ile muhallebiyi yayın. Artan muhallebiyi bir fırçayla kedi dili dilimlerine sürerek pastanın etrafına yapıştırın. İsterseniz pastayı sağlamlaştırmak için dekoratif bir kurdele ile etrafından bağlayabilirsiniz. İyice soğuyan şeftali püresini de pastanın üzerine döküp buzdolabında en az 4-5 saat soğumaya bırakın. Üzerine şekerlemeler serpip servis edebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder