Sayfalar

29 Haziran 2012 Cuma

Kayısılı Haşhaşlı Kek


Haşhaşlı kek ya da tatlı tarifini aranızdan birçoğu belki denemiştir ya da en azından bir yerlerde tatmıştır. Ama, ben mutfakla bu kadar alakadar ve tamamen bir kek düşkünü olmama rağmen bu keki ilk kez denedim. Söyleyebileceğim tek şey; hem kekin bu kadar hafif olmasına hem de haşhaş taneciklerinin ağzımda çıtır çıtır dağılmasına resmen vuruldum...




Üzerine buzdolabında bekleyen o mis kokulu ve şeker gibi kayısıları ekleyip, eritilmiş beyaz çikolata ile servis edince bu lezzet tam bir şölene dönüştü.

Bir yandan kayısılı haşhaşlı keke bakıp görüntüyü bozmaya kıyamıyorsunuz, diğer yandan bu kekin apartmana bile yayılan o kokusu bir an önce koca bir dilimi midenize göndermeniz için sizi kışkırtıyor...


Aslında bu tarif için söylenecek fazla söz de yok. Sadece kesinlikle ama kesinlikle deneyin derim. Üzerine buzdolabında hangi meyveler varsa koyabilirsiniz, hatta birkaç meyveyi karıştırıp o şekilde de servis edebilirsiniz. Kesinlikle yaz meyveleriyle uyumu ve hafifliği nedeniyle yaz aylarında yiyebileceğiniz en güzel kek...

Bence hiç vakit kaybetmeyin, fazla zamanınızı almayan bu pratik ve lezzetine doyamayıp tekrar tekrar farklı formlarda denemek isteyeceğiniz bu tarifi en kısa zamanda deneyin...

Hepinize afiyet olsun.

Malzemeler

2 yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt veya süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı haşhaş ( aktarlarda veya marketlerde bulabilirsiniz )
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un

Üzerine ;

kayısı
benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata

  • Vanilya, kabartma tozu, un, irmik ve haşhaşı bir kapta iyice harmanlayın.

  • Yumurtaları ve toz şekeri derin bir kapta mixer veya çırpıcı ile iyice çırpın. Yoğurt veya süt ile sıvı yağı ekleyip tekrar karıştırın. Unlu karışımı da ilave edip iyice karıştırın ve yağladığınız kek kalıbına karışımı dökün. 200 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar, kürdan batırdığınızda yapışmayacak kıvama gelince keki fırından alın ve soğumaya bırakın.

  • Kek soğurken kayısıların çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin. Servis etmeden önce dilimlediğiniz keklerin üzerine meyveleri yerleştirin ve eritilmiş beyaz çikolatayı üzerine gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder