Sayfalar

17 Mayıs 2012 Perşembe

Sarımsaklı Ekmek ile Izgara Biftek


Şu son günlerde üzerimde bir tembellik var ki sormayın, havaların etkisinden midir bilmiyorum ama bu aralar mutfakta bile yapılabilecek en pratik ne varsa onu yapıyorum...Evet sanırım bunun nedeni, yağmurlar bizi henüz terketmedi ve yaz mevsimine de tam olarak geçiş yapamadık, yani biraz arada kaldık sanki bu sene...Dolayısıyla bu durum resmen bahar yorgunluğuna sebep oldu bende :))

Geçen gün mutfakta alelacele hazırladığım sarımsaklı ekmek ile ızgara bifteği de fotoğraflamak için fırsat bulmuştum neyse ki...




Sarımsaklı ekmeği çok severim, özellikle et yemeklerinin ve deniz ürünlerinin yanına da çok uyum sağlar. Üstelik hazırlaması da çok kolay, sevdikleriniz için de farklı bir lezzet bence...Biftek ızgarayı da çok severim ama her zaman yanında değişik lezzetler arıyor insan...

Ben de bu defa biftekleri ızgara da pişirmeden önce üzerine lezzetlendirmek için taze soğanlı sos hazırladım. Hem bifteklere farklı bir tat verdi hem de servis tabağında ki görüntüsü bile muhteşemdi :))

Bu pratik yemeği hazırlamak için fazla zaman harcamanıza da gerek yok; işten geldiniz ve çok yorgunsunuz biftekleri hazırlayıp pişirmek maksimum 15 dakikanızı alır, sarımsaklı ekmekler de çok kısa sürede hazır olurlar zaten. İşte size ve ani gelebilecek misafirlerinize süper pratik bir öğün :))

Hepinize afiyet olsun...

Malzemeler

Kişi başına en az 2-3 adet biftek
3-4 adet taze soğan
tuz
karabiber
zeytinyağı

Sarımsaklı ekmek için;

Bayat ekmek dilimleri
3-4 diş sarımsak
1/2 demet dereotu
pulbiber
karabiber
tuz
1 kahve fincanı zeytinyağı

  • Sarımsaklı ekmekler için; sarımsakları iyice ezin ve dereotunu ince ince kıyın. Zeytinyağını, pulbiber, karabiber ve tuzu iyice karıştırın, ezdiğiniz sarımsakları ve dereotunu bu karışıma ekleyin. Bayat ekmek dilimlerinizin üzerine bir fırça yardımıyla bu karışımdan sürün. Ekmek dilimlerini yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

  • Bir tavaya bir miktar zeytinyağı koyup ısıtın. Taze soğanları doğradıktan sonra bu zeytinyağında bir süre soteleyin. Pulbiber ve karabiber ekleyip ocaktan alın. Bifteklerinizi ızgara tavasına koymadan önce her iki tarafına da tuz ve taze çekilmiş karabiber serpiştirin. Izgara tavasına çok az zeytinyağı koyup iyice ısınması için bekleyin. Yüksek ateşteki tavaya biftekleri yerleştirin, her yüzü 4-5 dakika olmak üzere biftekleri ızgarada pişirin. Burada süreyi çok uzun tutmamaya özen gösterin ki, çünkü biftekler suyunu çekerlerse oldukça kuru olurlar, ne kadar sulu bir kıvamda pişerse o kadar yumuşak bir biftek olacaktır. Pişmiş olan bifteklerin üzerine sotelediğiniz taze soğanı ekleyip sarımsaklı ekmekle servis edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder