Sayfalar

2 Mayıs 2012 Çarşamba

Etli Kara Lahana Sarması


Kara lahananın kış mevsiminde çorbasını bol bol tükettik bizim evde...Fırsat buldukça da etli kara lahana sarmasını yapmaya çalıştım; o kadar lezzetli ki tencerenin dibini bir anda görmek çok zor olmuyor zaten:) Geçen hafta yaptığım bu sarmanın tarifini de paylaşmak için fotoğraflayıp arşive koymuştum. Bundan sonra yaz sebzelerine daha çok yer veririz artık mutfaklarımızda, ama bizim çok severek yediğimiz bu lezzetine doyum olmayan kara lahana sarmasının tarifini paylaşmak istedim yine de...

Bir şifa kaynağı olan kara lahana sebzesini sık sık tüketmek lazım aslında, özellikle çocuklarımıza sevdirmek gerek bence...Yemeğini sevmiyorlarsa çorbasını deneyebilirsiniz, ya da bu tarifteki gibi sarma hazırlayarak yedirebilirsiniz.
Malzemeler

2 demet kara lahana
300-350 gr kıyma
1,5 çay bardağı pirinç
1 orta boy soğan
2-3 yemek kaşığı salça
1/2 demet taze nane
tuz
karabiber
pulbiber

  • Bir tencerede bol miktarda su kaynatıp altını kapatın. Kara lahana yapraklarını bu suya koyup 1-2 dakika sonra alın ve soğumaya bırakın. Başka bir tencerede kıymayı bir miktar zeytinyağı ile çok az kavurun küçük küçük doğradığınız soğanı da ekleyin. Daha sonra pirinç, salça, ince kıyılmış taze nane ve baharatları da ekleyip iyice karıştırın ve 2-3 dakika daha kavurun. En son üzerine 1 parmak geçecek kadar su ekleyin ve pirinçler suyunu çekince ocağı kapatın. 

  • Soğuyan kara lahana yapraklarının damarlı saplarını bıçakla dikkatlice yaprağa zarar vermeden kesip atın. Kıymalı harçtan yaprakların içine yerleştirip rulo şeklinde sarıp tencereye dizin. Tencerenin üzerinden 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ve bir miktar sıcak su gezdirin. Yapraklar iyice yumuşayana kadar pişirin. Üzerine salçalı sos hazırlayarak servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder