Sayfalar

25 Ocak 2012 Çarşamba

Tortilla Ekmeğinde Mini Köfteler


Köfte ve patates kızartması ikilisini sevmeyen yoktur herhalde. Hele çocuklar yorucu aktivitelerin ardından böyle bir öğüne asla hayır demezler...Bende patates kızartmasını çok sık yemesemde bazen köfteyle yapıyorum, kızartmayı biraz olsun hafifletmek için yanına sotelediğim sebzelerle çok light bir köfteli dürüm hazırladım bugün. Bunu da marketlerde çok kolaylıkla bulabileceğiniz tortilla ekmeklerinin içine yaptım, süper lezzetli ve doyurucu bir öğün oldu. Yanında 1 bardak ayranla mutlaka deneyin derim...

Malzemeler

500 gr kıyma
1 yumurta
1 avuç ufalanmış bayat ekmek içi
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 orta boy soğan
tuz, karabiber
kimyon
tortilla ekmeği
2-3 adet orta boy patates
2-3 adet havuç
Mor lahana
1 tatlı kaşığı ketçap
1 tatlı kaşığı mayonez


  • Öncelikle rendelenmiş bir soğanı, kıymayı, yumurtayı, zeytinyağı, ekmek içi ve köfte baharatlarını bir kapta yoğurup, elinizle köftelere şekil verin. Diğer yandan diğer soğanı ince halkalar halinde doğrayın. Havuç ve mor lahanayı da ince şeritler halinde kesin. Çok az zeytinyağında bir tencerede soğanları, mor lahanayı ve havucu soteleyin.

  • Sebzeler sotelenirken, parmak patateslerinizi kızgın yağda kızartın. Köftelerinizi de kızartıp tortilla ekmeklerinizin bir yüzüne ketçap ve mayonez karışımından çok ince bir tabaka halinde sürün.

  • Tortillaların üzerine önce sotelediğiniz renkli sebze karışımını koyun üzerine patates kızartmalarını da yerleştirdikten sonra en üstüne köfteleri yerleştirin ve dürüm olacak şekilde rulo yapın ve servis tabağına alın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder