31 Ocak 2013 Perşembe

Muzlu Muhallebi



Sıradan bir lezzetmiş gibi görünse de bu aralar dolapta kalan sütleri değerlendirmek adına çabucak yaptığım bir tarif. Muhallebi olarak kızımla bu aralar favorimiz oldu bu muzlu mahallebi.

Oldukça pratik bir tarif olmasının yanında artan sütleri de değerlendirmek için çok iyi bir fikir. Hem de süt içmeyen çocuklara sütü sevdirebilmenin en kolay yolu...;))

Sevdiklerinize ikram ederken üzerine çırpılmış krema ekleyerek servis edebileceğiniz bu çok pratik ve lezzetli tarifi mutlaka deneyin.

Hepinize afiyet olsun.

Malzemeler

1 litre süt
1/2 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
2 adet rendelenmiş muz
1 paket vanilya

▪ Sütü ve şekeri derin bir tencerede iyice karıştırın ve orta ateşte karıştırmaya devam ederken azar azar unu ve vanilyayı ekleyin. Karışım kaynamaya başladığında rendelenmiş muzları ekleyin ve muhallebi iyice kaynayıp kıvama gelene kadar karıştırın.

▪ Servis kaselerine dilimlediğiniz 1 ya da 2 adet muzu yerleştirip, pişen muhallebiyi kaselere aktarın. Muhallebi iyice soğuduktan sonra üzerine çırpılmış krema koyun ve rendelenmiş çikolata serpiştirip servis edin.

1 yorum:

  1. su bardağı yerine gram olarak ölçü verseniz daha objektif bir sonuç çıkar

    YanıtlaSil