Sayfalar

20 Ekim 2014 Pazartesi

Acı Biberli Sıcak Çikolata


Bir süre önce instagramda sevgili takipçilerime vermiş olduğum bir sözdü aslında acı biberli sıcak çikolata...Aslında uzun zamandır da yapmak istiyordum, acı biberli bitter çikolata seven biri olarak yalnız olmadığımı da görünce kesinlikle denemeye karar verdim. Ama bu sonbahar da bir koşturmaca bir telaş gidiyor bende, sanki blogu da ihmal ediyormuşum gibi hissediyorum son zamanlarda...


Neyse canım bunlar tatlı telaşlar olsun da gerisi mühim değil...;) Bu ev yapımı acılı sıcak çikolatanın tarifine gelirsek, bir kere inanılmaz pratik bir tarif. Canınız ne zaman istese 10 dakika içinde hazırlayıp, keyifle içebileceğiniz harika bir lezzet. Bu kadar kolayı varken de market raflarındaki hazır paketlerdeki toz karışımlardan almanıza hiç gerek yok. Herşeyden önce içine evinizdeki malzemeleri görerek ve miktarını kendi damak zevkinize göre ayarlayarak harika bir sıcak çikolata hazırlamış olacaksınız.



Önümüzdeki soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak ve sizi keyiflendirecek bu harika çikolatayı mutlaka deneyin, eminim çok seveceksiniz.

Hepinize afiyet olsun.


Malzemeler

500 ml süt
140 gr iri parçalara ayrılmış bitter çikolata
1-2 adet çubuk tarçın
1 adet ince kıyılmış acı kırmızı biber
1 tutam tuz
1 tutam rendelenmiş muskat

▪ Derin bir sos tenceresine süt, çubuk tarçın, acı kırmızı biber, ve rendelenmiş muskatı koyup, kısık ateşte sütü kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın. Daha sonra bu tencereyi ocaktan alıp, 10 dakika kadar üstü kapalı bir şekilde dinlenmeye bırakın. Böylece içindeki tüm baharatların aroması süte geçecektir.

▪ Bu sırada iri parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Sütü bir süzgeç yardımıyla süzüp biber ve çubuk tarçınları atın. Sütü kısık ateşte ısıtmaya başlayın ve içine erittiginiz bitter çikolatayı ve tuzu ekleyip hızlıca çırpmaya devam edin. Çikolatanız iyice ısındığında ve karışım homojen olduğunda bir bardağa koyun, üzerine çikolata rendeleyip servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder