Sayfalar

26 Şubat 2013 Salı

Vişneli Çikolatalı Kek



Yaz mevsiminin sonunda itina ve sabır ile çekirdeklerini temizleyip, bol suyla yıkayıp özenle sularını süzdürdükten sonra derin dondurucuya istiflediğim lezzetli vişnelerle bir tarif paylaşmak istedim bugün; vişneli çikolatalı kek...

Oldum olası vişne ve çikolatanın uyumunu hep sevdim, vişnelerin ekşi tatlı aromasıyla çikolatanın tatlı ve dayanılmaz tadı bu keki daha da lezzetli kıldı. Eşimde ekşi meyvelerle ve çikolata ile yaptığım tüm tatlıları çok sever zaten, dolayısıyla bu kekin lezzetine de bayıldı. Evdeki küçük tatlı cadı zaten evde yapılan keklerin müptelası...Yani anlıyacağınız, bu vişneler beni epey uğraştırmıştı ama, bu kekin tadına bakıp da hafifliğine ve lezzetine doyamayan mutlu yüzler gördükten sonra ` kesinlikle buna değdi ' dedim. :-)



Sizin de elinizin altında bu vişnelerden varsa ya da dondurulmuş vişne bulabilirseniz, bu tarifi kesinlikle deneyin ve vişne ile çikolatanın bu kekin içindeki lezzetine bırakın kendinizi...

Hepinize afiyet olsun.


Malzemeler

3 adet büyük yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı damla çikolata
1 su bardağı dondurulmuş vişne
2, 5 su bardağı un

▪ Yumurtaları ve toz şekeri derin bir kapta mixer ile iyice çırpın. Bu karışıma sıvıyağ ve sütü ekleyip tekrar karıştırın. Başka bir kasede harmanladığınız un ve kabartma tozunu da ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar çırpın.

▪ Bu karışıma damla çikolatayı da ekleyip çok fazla karıştırmadan yağladığınız kek kalıbına hamurun sadece yarısını dökün. Döktüğünüz hamurun üzerine 1 su bardağı vişnenin yarısını serpiştirin ve kek hamurunun diğer yarısını üzerine dökün. Kekin en üstüne kalan vişneleri yerleştirin ve biraz hamurun içine yerleşmeleri için parmaklarınızla çok hafif üzerlerine bastırın.

▪ Son olarak vişnelerin üzerine 1 yemek kaşığı toz şeker serpiştirin ve 200 derece ısınmış fırında 40-45 dakika kadar, kürdanla kontrol ettiğinizde yapışmayacak kıvama gelene kadar pişirin. Fırından aldığınız kek soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder