Sayfalar

24 Mart 2012 Cumartesi

Susamlı Hellim Peyniri ve Avokado Salatası


Deniz mevsimine hazırlanacağımız bahar aylarında hafif ama doyurucu öğünler tüketmek lazım diye düşünüyorum...Malum, kış aylarında aldığımız kilolardan kurtulmamız lazım ki bunu da ancak hafif ve besleyici öğünler tüketerek yapabiliriz sanırım...Bu aralar salata çeşitlerine düşkün olmam da bu nedenle olsa gerek...:) Favorilerimden olan avokado salatası da bizim evde çok sevilir ve bol bol tüketilir. Faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz bu Amerikan meyvesini hem meze hem de salatalarda kullanmak mümkün.



Bu defa avokado salatasını üzerinde susam serpilmiş ve kızarmış hellim peyniri dilimleri ile servis yaptım. Marul salatasına lezzet katmak için sıklıkla kızarttığım hellim peynirlerini bu defa susamla kızartınca gerçekten çok lezzetli oldu. Ayrıca avokado salatasına da çok yakıştı, ancak bu peynirleri kızarttıktan kısa bir süre sonra mutlaka servis edin çünkü biraz soğuduklarında sertleşip lezzetini kaybediyorlar.


Marketlerde ve pazarlarda kolaylıkla bulabileceğiniz avokado ile bu lezzetli ve pratik salatayı mutlaka denemenizi öneririm...Tek başına çok da lezzetli olmayan avokadonun bu salatadaki tadına siz de bayılacaksınız.

Malzemeler

2 adet olgunlaşmış avokado
3-4 dilim hellim peyniri
1 adet kırmızı soğan
1/2 demet maydanoz
1 yemek kaşığı susam
zeytinyağ
1 adet limonun suyu
2 diş ezilmiş sarımsak

  • Olgunlaşmış avokadoların kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkarttıktan sonra elma dilimi şeklinde dilimlere ayırın ve servis tabağınıza koyun. Maydanozları da ince ince doğrayın, halka şeklinde doğradığınız kırmızı soğanla birlikte avokado dilimlerinin üzerine serpiştirin.

  • 1 cm kalınlığında kestiğiniz hellim peyniri dilimlerinin üzerine susam serpiştirin, bir teflon tavaya zeytinyağ koyup ocakta ısıtın ve hellim peynirlerini altın rengi alana kadar kızartın. Kızarmış peynirleri salatanızın üzerine yerleştirdikten sonra, zeytinyağ, limon suyu ve ezilmiş sarımsakları karıştırıp hazırladığınız sos ile salatayı servis edebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder