27 Şubat 2014 Perşembe

Ispanaklı Kiş



Henüz kış bitmeden yapabileceğiniz çok pratik ve lezzetli bir tarif, ıspanaklı tart...Bulutlu bir havada çekim yapmak zorunda kaldığım için, fotoğraflar çok iyi olmasa da yine de tarifi paylaşmak istedim. O kadar lezzetli ve hafif bir tarif ki bu, ben ıspanaklı börek yerine bu tarifi yapıyorum artık. Bir kere bu kişin hamuru o kadar ince ve kıtır ki, boş yere midenizde şişkinlik yapmıyor, bir de içindeki tereyağı lezzetini ikiye katlıyor...



Üstelik, evde ıspanak tüketmeyen inatçı bir çocuk varsa bu kiş tarifi tam da ona göre, içinde ne olduğunu bile anlamadan hooopp mideye, hem de bir dilim daha anneee diye yalvardıklarını bile duyarsınız...:)) O kadar garantili bir tarif yani...Neyse, lafı çok uzatmadan tarife geçeyim, siz de mutlaka bu tarifi deneyin, eminim çok seveceksiniz...

Hepinize afiyet olsun.


Malzemeler

1 su bardağı un
100 gr soğuk tereyağı
1 tutam tuz
4 yemek kaşığı soğuk su

İç malzeme için;
500 gr ıspanak
150 ml krema
250 gr taze lor peyniri
100 gr rendelenmiş beyaz peynir
2 yumurta
2 adet ince kıyılmış taze soğan
Tuz, karabiber, pulbiber

▪ Un, tereyağı, tuz ve soğuk suyu mutfak robotunda karıştırın. Yumuşak ama ele yapışmayan bu hamuru unlu tezgahta çok az yoğurup, bir poşete koyarak buzdolabında en az 1 saat bekletin. Sürenin sonunda hamuru alıp, unlu tezgahta merdane ile açın ve yağladığınız tart kalıbına yayın. Hamurun pişerken kabarmaması için tabanına çatalla delikler açın.

▪ Daha sonra bir kasede yumurtaları ve kremayı, tuz, karabiber ve pulbiberi iyice çırpın, bu karışıma kıyılmış soğanları ve ıspanağı ekleyin. Karışımı hamurun üzerine döküp, iyice yayın ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 - 50 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder