Sayfalar

21 Ocak 2016 Perşembe

Elma Crumble



Her meyvenin crumble hali bizim evde çok seviliyor. Özellikle Hera yaz meyveleri ile hazırlanan crumble'a bayılıyor. Çilek ve şeftali crumble onun favorisi...


Malum mevsim kış, üstelik bu aralar dışarıda kar ve buz gibi hava hakimken evde duymak istediğim en güzel koku elma ve tarçın. Bu pratik ve lezzetli crumble bu mevsimin vazgeçilmezi, hem hafif hem lezzetli...çocuklar zaten çok seviyor, denemeyenlere şiddetle tavsiye ederim.

Hepinize afiyet olsun.


Tarif Martha Stewart'dan alıntı yapılmıştır.
Malzemeler

1,5 kg elma
1 su bardağı yulaf ezmesi
1 tatlı kaşığı dolusu toz tarçın
1 yemek kaşığı limon suyu
1/2 su bardağı toz şeker
1/4 su bardağı esmer şeker
1 tutam tuz
110 gr tereyağı
3/4 su bardağı un

▪ Derin bir kasede un, tuz ve esmer şekeri harmanlayın. Mutfak robotunuza alıp düşük devirde karıştırın. Bu karışıma soğuk tereyağını ekleyip iri parçalar elde edene kadar robotu çalıştırın. Daha sonra karışımı derin bir kaba alın ve yulaf ezmesini ekleyerek elinizle iri parçaları bozmayacak şekilde harmanlayın ve kabı buzdolabında dinlenmeye bırakın.

▪ Bu sırada elmaların kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarıp ince dilimler halinde kesin ve derin bir kaseye alın. Üzerine toz şeker, tarçın ve limon suyu ekleyip karıştırın. Karışımı hafif yagladiginiz fırın kabına alın ve üzerine buzdolabındaki hamuru elinizle hafifçe yayarak önceden ısıtılmış fırında 200 derecede yaklaşık 40 dakika pişirin. Fırından aldığınız tatlıyı ılık olarak dondurma ile servis edebilirsiniz.

13 yorum:

  1. Congratulations on your article, it was very helpful and successful. 8ad0c07bdcc2bbd599e324a5c0d43468
    sms onay
    numara onay
    website kurma

    YanıtlaSil
  2. Thank you for your explanation, very good content. f8745fb0673b2005a43cc49f59fc87da
    define dedektörü

    YanıtlaSil
  3. Önemli giriş adreslerine buradan ulaşabilirsiniz.
    betturkey giriş
    betpark giriş
    QLECS

    YanıtlaSil