Sayfalar

9 Kasım 2015 Pazartesi

Elmalı Cevizli Muffin



Benim çok geç keşfettiğim instagram ortamında çok dikkatli ve özenli takipçilerim var gerçekten, geçtiğimiz günlerde orada paylaşıp daha sonra tarifi bloğa eklerim diye söz verdiğim elmalı tarçınlı muffinlerin üzerinden kaç hafta geçti bilmiyorum :( ama sevgili takipçilerimin gözünden kaçmamış bana hatırlattılar yine onların sayesinde bloğu güncellemiş de oluyorum :)) biliyorum çok ihmal ediyormuş hissine kapılıyorum ama şu yoğun tempo var ya akşam olmasın gün bitiyor telaşı...sizlerde de durum aynıdır herhalde, birçoğumuza özellikle boş durmayıp sürekli üretmeyi tercih edenlerimize 24 saat yetmiyor neredeyse...ama önce sağlık tabii kendimizi de ihmal etmeyelim arada böyle lezzetli elmalı tarçınlı muffinlerle şımartalım kendimizi :)



Elma, tarçın ve cevizin oluşturduğu o muhteşem uyumu sevmeyen yoktur sanırım. Biz çok severiz, geçenlerde Hera için yapmıştım bu elmalı muffinleri, o da çok özlemiş olacak ki yerken kendinden geçti diyebilirim :)

Neyse, ben birçoğunuzun zaten bildiği bu klasik tarifi vereyim belki denemek istersiniz. Tarif klasik olsa da özellikle çocukların vazgeçilmezi, yanında bir bardak süt ile evde yapılmış bu muffinlerle onları çok mutlu edebilirsiniz :)

Hepinize afiyet olsun.


Malzemeler

2 yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı dolusu toz tarçın
1/2 su bardağı iri parçalara ayrılmış ceviz
2-2,5 su bardağı un
2 adet rendelenmiş elma

▪ Yumurta, toz şeker ve tarçını mixer ile orta devirde iyice çırpın. Karışıma yoğurt ve tereyağı ekleyip tekrar çırpın.

▪ Başka bir kasede harmanladığınız un, karbonat ve kabartma tozunu ilave edip iyice karıştırın. Son olarak rendelenmiş elmaları ve cevizi de ekleyip tekrar karıştırın.

▪ Hazırladığınız bu hamuru muffin kağıtlarına paylaştırın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika, kurdan kontrolü yaptığınızda yapışmayan kıvama gelene kadar pişirin.

▪ üzerine eritilmiş çikolata ya da Nutella gezdirip servis edebilirsiniz.

1 yorum: