Sayfalar

26 Eylül 2015 Cumartesi

İncirli Kek


Çok yoğun bir yaz temposunun ardından bayramda gelip geçti...yine çok sevdiklerimize kavuştuk çok şükür...Bol koşuşturmacalı günlere bayram telaşı da girince bir süre mutfağıma bile giremedim. Aslında lezzetli bir kek yapmak istiyordum ama uzun zamandır çok lezzetli incirleri bulmakta da zorlandım.


Bulduğumuz en tatlı incirlerden kek yapmıştım geçen hafta ve severek yedik ama incirler raflardan kalkmak üzere, yerini yeni güzelliklere bırakmak için...Belki son incirlerle bu tarifi denemek istersiniz diye hemen paylaşmak istedim. Biz çok sevdik deneyenler de umarım beğenirler...


Hepinize afiyet olsun.


Malzemeler

3 yumurta
½ su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı vanilya
½ su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
½ su bardağı hindistan cevizi
4 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
4-5 adet taze incir
2-2,5 su bardağı un

Üzeri için;
100 ml krema
100 gr bitter çikolata
İncir dilimleri

▪ Yumurta, toz şeker ve vanilyayı mixer ile iyice çırpın. Üzerine süt, sıvı yağ ekleyip tekrar karıştırın. Hindistan cevizi ve kakaoyu da ilave edin. İyice cirptiktan sonra başka bir kasede harmanlanmış olan un ve kabartma tozunu ekleyin ve homojen bir kıvam elde edene kadar çırpın.

▪ Kabuklarını soyduğunuz incirleri bıçakla minik parçalar halinde kesin ve kek hamuruna ilave edip karıştırın. İyice yagladiginiz kek kalıbına hamuru aktarın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Kurdan ile kontrol ettiginizde yapismiyorsa keki fırından alın ve kalıptan çıkarıp servis tabağına alın.

▪ Bu sırada kremayı sos tavasina aktarın ve kısık ateşte ısıtın kaynama noktasına gelmeden ocaktan alın ve iri parçalara ayirdiginiz çikolatayı kremaya ekleyip çırpıcı ile iyice karıştırın ve pürüzsüz bir kıvam elde ettiğinizde kekin üzerine arzu ettiğiniz miktarda gezdirin. Son olarak keki incir dilimleri ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

2 yorum: