Sayfalar

30 Temmuz 2015 Perşembe

Kurutulmuş Domatesli Bulgur Pilavı

Kesinlikle bir gerçek var ki, Temmuz ayının 15 inden itibaren yaz mevsimi benim için çok bunaltıcı oluyor ama bu sene nasıl bir sıcak yaşıyoruz böyle...Gerçekten ben zor tahammül ediyorum ama bu sıcakta güneşin altında çalışmak zorunda olanları, yaşlıları ve bu havalarda bir de dünyaya yeni alışmaya çalışan minicik bebekleri düşününce bir yandan halimize şükrediyorum.

Bu sıcak havada Allah hepimize kolaylık versin, yemek yemek bile zor bir hal alırken fotoğraflamak ya da bloga yazı yazmak zor geliyor...ama bu tarifi geciktirmek istemedim çünkü arkasından çok lezzetli bir dondurma tarifi de gelecek.

Biz bu pilavı çok seviyoruz, bu tarifi deneyenlere şimdiden afiyet olsun :)





Malzemeler
2 su bardağı bulgur
1 kase dolusu kurutulmuş domates
1 demet ince kıyılmış taze reyhan
1 yemek kaşığı biber salcasi
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, sumak
Zeytinyağı
2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
4 su bardağı sıcak su

▪ Kurutulmuş domatesleri sıcak suda 5-10 dakika bekletin. Az zeytinyağı koyduğunuz derin tencerede orta ateşte domatesleri soteleyin, salcayi ekleyip birkaç dakika daha karistirin üzerine bulguru ve baharatlari ekleyip karıştırın ve sıcak su ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.

▪ Pilavi ocaktan alın ve reyhani ve nar eskisini de ekleyip 10 dakika dinlenmeye bırakın ve daha sonra servis edin. Arzu ederseniz zeytinyağında kızartıp karamelize ettiğiniz soğan dilimlerini pilavin üzerine koyarak servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder