Sayfalar

4 Temmuz 2015 Cumartesi

Kirazlı Kakaolu Kek

Bu aralar nereye baksam semt pazarlarinda harika yaz meyveleri birbirleriyle yarışıyor adeta. Hepsi çok güzel ve özlemişiz tabii ki yazı da lezzetli meyve ve sebzelerini de...
 
Dolaptaki fazla meyvelerle tatlı ya da pasta yapmayı seviyoruz, özellikle yazın sanırım sıcak havanın etkisiyle çikolata yeme isteğim neredeyse yok oluyor, oysa kış mevsiminde kahvemi bile çikolatasız içemem :) Belki sizde de durum aynıdır yazın meyveli ve hafif tatlar daha iyi geliyor bana...


Geçen hafta instagramda paylaştığım kirazlı kakaolu kek sadece evdeki kirazları değerlendirmek ve çay saatinde hafif bir lezzet olsun diye yapıldı. Ama bizim evde o kadar sevildi ki çabucak tüketildi. Siz de evde tüketmekte zorlandiginiz meyvelerle bu keki deneyebilirsiniz, eminim çok seveceksiniz.

Hepinize afiyet olsun.


Malzemeler

3  yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı dolusu bitter kakao
1 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış kiraz
Üzerine kavrulmuş file badem ve pudra şekeri

▪ Yumurtaları, toz şekeri, vanilya ve tarçını derin bir kasede iyice çırpın. Üzerine yoğurt ve sıvı yağ ekleyip tekrar karıştırın. Son olarak, başka bir kasede harmanladığınız un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyin, iyice çırpın.

▪ Karışımı tabanını yağladığınız kek kalıbına aktarın ve üzerine kiraları yerleştirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin. Fırından aldığınız kek biraz soğuduğunda üzerine kavrulmuş file badem ve pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder