Sayfalar

12 Mayıs 2015 Salı

Nohutlu Ekşili Köfte


Bu aralar havaya ayak uydurmak imkansız, bir bakıyorsunuz yağmur bastırıyor hem de öyle yaz yağmuru falan da değil bildiğiniz sağanak kış yağmurlarından arkasından da yazı aratmayacak sıcaklıkta bir gün yaşıyoruz. Hal böyle olunca havaya ayak uydurmak imkansız hale geliyor, bazen ne giyecegimi şaşırıyorum, ama çok sıcak havayı sevmeyen biri olarak halimden de memnunum aslında...

Tek sorun, sürekli bir koşuşturmaca halinde olduğum için bloga çok fazla vakit ayıramıyorum, hatta instagramda bile gezemiyorum eskisi gibi...Önceden sık sık kimler neler yapmış diye günde kaç kez uğrardım :) Neyse, ne yapalım şimdilik tempo yoğun önemli olan sağlığımız yerinde olsun, ağzımızın tadı bozulmasın hiç...

Tarife gelince, çok pratik ve klasik ama bloga uğramak için bahane yaratıp fotoğraflamıştım, iyi ki de yapmışım...:) Biz çok severek tüketiyoruz nohutlu ekşili kofteyi, denerseniz umarım siz de beğenirsiniz...

Hepinize afiyet olsun.

Malzemeler

500 gr kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 adet rendelenmiş soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet limonun suyu
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı tam buğday unu
1 lt su
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber  

▪ Öncelikle kıyma, rendelenmiş soğan, pirinç, tuz ve karabiberi derin bir kapta karıştırıp iyice yogurun. Elinizle küçük toplar halinde şekil verip unlu bir kaseye koyun.

▪ Derin tencerede tereyağı ve unu 5 dakika kadar kavurun ve üzerine suyu ekleyin. Su iyice kaynadığında köfteleri ekleyin, 10 dakika sonra haşlanmış nohutları, limon suyunu, tuz ve karabiberi de ilave edip 10 dakika daha pişirin. Ocaktan aldığınız ekşili köftenin üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder