Sayfalar

15 Nisan 2015 Çarşamba

Tahinli Kek







Geçen hafta instagram da paylaşıp pazartesi günü tarifini paylaşacağıma söz verdiğim bu tahinli kek benim canım kardeşimin çok lezzetli yaptığı tariflerden biri, kardeşim diye söylemiyorum yaptığı her tarif lezzetlidir, mutfağı ve yemeyi o da çok sever, uzakta da olsak telefonla konuşurken bazen sorarız birbirimize akşam menülerini, ya da değişik bir tarif denediysek mutlaka detaylı anlatıp paylaşırız. Bu kekin tarifini internetten bulup not etmiş kardeşim, ailece tahini de çok severiz zaten, geçenlerde ben de tarifin hepsini not edip Hera için deneyince paylasiyim dedim.


Tahinden dolayı kekin muhteşem bir dokusu ve aroması oluyor, özellikle çay saatinde sevdiklerinizle yiyebileceğiniz çocuklara da rahatlıkla yedirebileceginiz muhteşem bir lezzet. Bütün tahin severlerin mutlaka denemesini tavsiye ederim.

Hepinize afiyet olsun.


Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1, 5 su bardağı toz şeker
2, 5 - 3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
4-5 yemek kaşığı tahin
Üzeri için;
Tahin ve susam

▪ Yumurtaları ve toz şekeri derin bir kapta iyice çırpın. Üzerine yoğurt, sıvı yağ ve tahin ekleyip tekrar çırpın. Son olarak başka bir kasede eleyip harmanladığınız kabartma tozu ve unu ekleyip iyice karıştırın. Kek hamurunu iyice yağladığınız kek kalıbına dökün ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika boyunca kurdan ile kontrol ettiğinizde yapışmayan bir kıvam elde edene kadar pişirin.

▪ Fırından aldığınız kek kalıpta iken üzerine tahin ve susam taneleri gezdirin, soğuduğunda kaliptan alın ve dilimleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder