Sayfalar

22 Şubat 2015 Pazar

Tahinli Pekmezli Muzlu Muhallebi


Geçtiğimiz hafta ülke olarak öyle kötü bir habere uyandık ki; içimden ne tarif yayınlamak ne de fotoğraf çekmek geldi...Evet, hepimizin içini acıtan, hala aklımdan çıkaramadığım, bir kız çocuğunun annesi olarak kendimi hem onunla hem de ailesiyle sürekli empati kurarken bulduğum Özgecan Aslan cinayetinden bahsediyorum. Bu ülkede hepimiz tanık oluyoruz kadın cinayetlerine ve şiddetine, ama belki Özgecan birşeylerin değişmesi için ilk adım olacak, ne unutulacak ne de bu vahşeti unutturacak...

Güzel hayalleri ve hedefleri olan genç bir kızın vahşice katledilmesine ve suçluların kan donduracak cinsten verdiği ifadelere tanık olduk günlerce...Bugün Ayşe Arman'ın babasıyla yaptığı röportajı okudum, duruşuna hayran kaldım ve belki de babasının söylediği gibi bir misyonu vardı Özgecan' ın bu hayatta, geldi, görevini yaptı ve gitti...Umarım kadın şiddeti ile ilgili duyacağımız sonlardan biridir, bu acı olay birşeylerin değişmesine sebep olur mu bilmiyorum ama artık değişmeli kadına bakış açısı, davranış biçimi bu ülkede...

Umarım çocuklarımızın özellikle de kız çocuklarımızın önünde güzel günler olur, bizim yaşadığımız taksiye, toplu taşıma aracına tek başına binme, tenha sokaklarda yürürken sürekli arkayi kontrol etme, gece dışarı çıkınca çantada biber gazı bulundurma korkularını yaşamazlar artık...Korkuların, vahşetin son bulması dileğiyle...


Bu tarife gelince, yine Hera için araştırırken sanırım Tefal'ın sayfasında rastlamıştım, biraz tarifi kendimize göre değiştirdim, ama şeker oranı düşük çok sağlıklı ve lezzetli bir muhallebi çıktı ortaya. Tahin de muhteşem yakıştı muhallebiye diyebilirim. Denerseniz, eminim çok seveceksiniz...

Şiddetin, vahşi cinayetlerin son bulduğu güzel günlere inşallah...


Malzemeler

1 litre süt
1/2 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı dolusu vanilya
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı tahin
Muz
1/2 paket petite beurre bisküvi ( rondoda öğütülmüş )
Üzerine keciboynuzu ( harnup ) pekmezi

▪ Süt, şeker, nişasta, un, vanilya ve yumurta sarısını derin bir tencereye koyun, orta ateşte karıştırarak pişirin. Karışım yoğunlaşıp göz göz olmaya başlayınca tencereyi ocaktan alın ve tahini ekleyip homojen bir kıvam elde edene kadar çırpın.

▪ Servis edeceğiniz kavanozun 1/3 ini muhallebi ile doldurun, üzerine muz dilimleri yerleştirip bisküvi ekleyin. Üzerine kavanozu tam doldurmayacak şekilde muhallebi ekleyin. Tatlı iyice soğuduğunda üzerine birkaç kaşık keçiboynuzu pekmezi ekleyin ve bisküvi kırıntısı serpip servis edebilirsiniz.

2 yorum:

  1. Bugün aynı tarifleri yazmışız tesadüfen, çok benziyor gerçekten. Bizde çok sevdik farklı bir lezzet ellerinize emeklerinize sağlık Hera'ya da afiyet olsun.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Ben de şimdi sizin sayfanıza yorum yazdım, fotoğraflar yine harika olmuş ellerinize sağlık :) bu harika lezzet de bize afiyet şifa olsun, biz de çok sevdik :)

    YanıtlaSil