Sayfalar

5 Şubat 2015 Perşembe

Portakallı Zencefilli Havuç Çorbası


Sanki bahar mevsimi geliyor gibi güneş aldatıyor bizi bugünlerde...Ben de güneşi görünce kalın kıyafetleri bir kenara bırakıp, dışarı çıkarken bahar havası gibi ince kıyafetler seçip dışarıda üşümeye devam ediyorum. Zaten normalde de çok üşüyen, eli ayağı hep soğuk epey bir dönem kansızlık tedavisi bile görmüş bir insan olarak her defasında aynı hataya düşmem ayrı bir konu. Ama yine de dikkat etmek lazım, bugün eşim söyledi birkaç güne kadar kar havası geliyormuş!!

Biz güneşe aldanıp baharı beklerken, soğuklar dolayısıyla hastalıklar da gelecek gibi...Bugün vereceğim tarif de böyle mevsim geçişlerinde, soğuk havalarda hem içinizi ısıtacak hem de içerisindeki zencefil ve portakal suyu sayesinde bağışıklığımızı güçlendirecek cinsten çok lezzetli ve vitamin deposu bir çorba. Zencefili kış mevsiminde ezogelin, mercimek gibi çorbalara her zaman azıcık da olsa koyuyorum, hem lezzetli hem de şifalı oluyor. Havuç çorbasını da ilk defa denedim ama ona da çok yakıştı zencefil.

Havuçlar, portakallar bitmeden bu çorbayı bugünlerde denemenizi tavsiye ederim, hem gelecek soğuk hava dalgasına hazırlayalım vücudumuzu şöyle bir güçlendirelim ki hastalıklar uğramadan gitsinler inşallah, özellikle çocuklar için çok faydalı bu havuç çorbasını deneyen herkese afiyet şifa olsun :)


Malzemeler

650 - 700 gr havuç
1 büyük boy soğan
2-3 diş sarımsak
1 adet portakalın suyu
1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
Zeytinyağı Tuz, karabiber
3-4 su bardağı içme suyu  

▪ 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı koyduğunuz çorba tenceresinde yemeklik doğradığınız soğanı ve sarımsakları orta ateşte soteleyin. Renkleri hafif değişmeye başladığında irice doğradığınız havuçları ekleyip onları da birkaç dakika soteleyin.  

▪ Daha sonra tuz, karabiber ekleyip suyu da ilave edin ve havuçlar yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Havuçlar biraz yumuşadığında rendelenmiş zencefilli ekleyin, 5 dakika sonra tencereyi ocaktan alın ve karışımı blender ile ezerek homojen bir kıvam elde edin. Son olarak, portakal suyunu ekleyip çorbayı 5 dakika daha kaynatın ve sıcak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder