Sayfalar

14 Ocak 2015 Çarşamba

Kakaolu Cupcake


Bugün Hera'yla her zaman yaptığımız çok pratik bir cupcake tarifini yeniden denedik, fotoğraflama şansımız da olunca tarifi sizlerle de paylaşmak istedim. Çok pratik bir tarif ama yine evde yapabileceğiniz çok pratik bir çikolatalı sos ve şekerlemeler ile hem lezzetini artırabilir hem de görüntüsünü değiştirebilirsiniz. Hatta çikolatalı sos yerine evde hazırlayacağınız kolay bir buttercream ile görüntüyü daha da baştan çıkarıcı yapabilirsiniz.

Bu cupcakelerden yolunuzun üzerinde birçok pastanenin vitrininde görebilirsiniz, ama evde yapılışı bu kadar kolay ve doğalken hazır alıp tüketmeye hiç gerek yok. Her zaman söylediğim gibi içine en güzel malzemeleri görerek bilerek ekleyip çocuklarımıza yedirme şansımız varken, onları bile bile sağlıksız gıda tüketimine yönlendirmemeliyiz. Neyse ki, bu konuda bilinçli annelerimiz çok ve onların şanslı çocukları da eminim bu bilinçle çevrelerini de uyarıp yönlendireceklerdir.

Konuyu fazla saptırmadan hemen tarife geçiyorum. Çocuğunuz bu cupcake i yerken mutluluktan uçarken, siz de kendinize sert bir kahve yapın ve keyfini çıkarın.


Hepinize afiyet olsun.


Malzemeler

2-2, 5 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
130 gr oda sıcaklığında tereyağı
2 yumurta
1/2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı bitter kakao
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
1 tutam tuz

Üzeri için;
200 ml krema
200 gr bitter çikolata

▪ Derin bir kasede oda sıcaklığındaki tereyağı, toz şeker ve vanilyayı krema kıvamına gelene kadar mixer ile iyice çırpın. Bu karışıma yumurtaları ve sütü de ekleyip tekrar çırpın. Başka bir kasede harmanlandığınız un, kabartma tozu ve tuzu ekleyin ve homojen bir kıvam elde edene kadar çırpın. Muffin kağıtlarına ya da kalıbına hamuru eşit şekilde paylaştırın. Önceden isittiginiz 200 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika kürdan ile kontrol ettiğinizde yapışmayan bir kıvam elde edene kadar pişirin.

▪ Fırından aldığınız cupcakeler soğurken, çikolatalı sos için kremayı sos tavasinda orta ateşte ısıtın ve kaynama noktasına gelmeden iri parçalara ayırdığınız çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alın. Sosu soğurken arada bir karıştırın, iyice soğuyup kıvam aldığında cupcakelere sürün ve sekerlemelerle süsleyip servis edin.

3 yorum:

  1. Tam da aradigim tarif!Nil'in dogum gunu yaklasiyor!mutlaka yapicagim,(dogumgunumuzde sekerli gidalara izin var,arada kacamak da yapmak lazim)tesekkurler!sevgiler!

    YanıtlaSil
  2. Tam da aradigim tarif!Nil'in dogum gunu yaklasiyor!mutlaka yapicagim,(dogumgunumuzde sekerli gidalara izin var,arada kacamak da yapmak lazim)tesekkurler!sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba happynil,
      Çok sevindim, denerseniz umarım siz de beğenirsiniz, doğum günü için de harika bir tarif ! Şimdiden nice mutlu yaşlar dilerim :)
      Sevgiler

      Sil