4 Ocak 2015 Pazar

Cevizli Un Helvası



En pratik ve klasik tariflerden biri daha...cevizli un helvası, genelde annem yapınca yediğim normalde çok da aramadığım bir lezzet, sevgili annem o kadar lezzetli yapar ki, o nedenle ben bu tarifi onun ellerinden yemeyi tercih ederim hep :)

Ama Hera anneannesinin un helvasini isteyince iş başa düştü tabii, neyse hemen tarife geçeyim, çok pratik ve hepinizin bildiği bir lezzet olsa da bu haliyle denemenizi de tavsiye ederim...

Hepinize afiyet olsun.


Malzemeler

1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
1/2 su bardağı zeytinyağı ya da sıvıyağ
2, 5 - 3 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 su bardağı ufalanmış ceviz içi

▪ Geniş bir tava ya da tencerede un ve yağı sürekli karıştırarak kavurun. Unun rengi koyulaşırken başka bir tencerede suyu ve toz şekeri iyice kaynatın. Un kahverengi bir tona ulaşınca ceviz içini ekleyin ve birkaç dakika daha kavurup, şerbetini de ilave edin. Suyunu iyice çekince henüz sicakken kalıpla veya kaşıkla şekil verip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder