Sayfalar

28 Aralık 2014 Pazar

Vişne Soslu Damla Sakızlı Muhallebi Pasta



Geçen hafta instagramda kısaca paylaştığım bu pratik tatlının tarifini blogda da yayınlamak istedim, hem çok pratik hem de çok hafif olduğu için çabucak bitirdik :) Hera damla sakızlı muhallebiyi çok sevdiği için bir de derin dondurucuda yazdan kalma vişne stoğunu biraz azaltmak için bu pratik cheesecake görünümlü muhallebi pastayı hazırladım.



Tarifi çok pratik bu tatlının lezzeti gerçekten muhteşem, onun için hemen tarife geçeyim siz de en kısa zamanda mutlaka deneyin.

Hepinize afiyet olsun.


Malzemeler

Muhallebi için; 1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı öğütülmüş damla sakızı

Bisküvi tabanı için;
1, 5 paket petit beurre bisküvi
1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
1 tutam tuz

Vişne Sosu için;
1 su bardağı vişne suyu
1/2 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası

Üzeri için;
Vişne ve file badem

▪ Bisküvi tabanı hazırlamak için biskuvileri rondodan geçirin, bir tutam tuz ve tereyağı ekleyerek iyice karıştırıp kelepçeli kek kalıbının tabanina bastırarak iyice yayın. Muhallebiyi orta ateşte derin bir tencerede süt, un ve şeker ilave ederek pişirin, iyice muhallebi kıvamına geldiğinde damla sakızını da ekleyin ve bir süre daha karıştırarak pişirip ocaktan alın. Muhallebi soğuduğunda bisküvi tabanın üzerine dökün.

▪ Vişne suyu, toz şeker ve nişastayı bir sos kabında orta ateşte yoğunlaşana kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Daha sonra bu sosu muhallebinin üzerine gezdirin. Servis etmeden önce tatlıyı dondurulmuş vişnelerle ve file badem ile süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder