Sayfalar

28 Ekim 2014 Salı

Kestaneli Hurmalı Toplar


Yılın bu zamanında en sevdiklerimdendir kestane, sadece kestane kebap olarak değil farklı tarifler içindeki lezzetine de bayılıyorum. Mesela, dün öğrendim Bursa'da tarhana çorbasının bile içine konuyormuş, eminim çok da lezzetli oluyordur. Besin ve vitamin içeriği olarak çok faydalı olmasının yanında, sanırım içine girdiği tüm tariflerde de bir lezzet patlaması yapıyor.


Ben de dün bu kestanelerle farklı bir tarif denedim, inanılmaz lezzetli oldu. Herşeyden önce içinde hiç şeker ve yağ olmaması harika, böylece çocukların da rahatlıkla tüketebileceği muhteşem bir enerji ve besin deposu aynı zamanda. Sadece kestane değil içindeki hurmanın da faydalarını anlatmakla bitiremeyiz zaten. Ben lezzetini biraz daha arttırmak için, tabii kahvenin yanında kendimi de şımartmak adına, içine biraz kakao ve tarçın ekleyip bütün topları kakao ile kapladım.

Yani, o kadar lezzetli oldu ki, bunu mutlaka denemeniz lazım, biz hepsini tükettik bile...Ama bu hafta tekrar yaparım, hatta bundan böyle chocolate truffle yapmaya bile gerek kalmadı, bu çok sağlıklı, lezzetli ve pratik tarif varken kahvemin yanında da başka birşey aramam. Bu arada, tarif pratik ama tek uğraştırıcı tarafı haşladığınız kestanelerin kabuklarını soymak olur, ama böyle bir lezzet için ona da katlanmak gerek :)

Neyse, ben çok fazla uzatmadan hemen tarife geçeyim, siz de en kısa zamanda bu tarifi deneyin, çocuklarınıza yedirin, sevdiklerinize ikram edin.

Hepinize afiyet olsun.


Malzemeler

500 gr kestane
6-7 adet çekirdeği çıkarılmış hurma
1 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı bitter kakao
1 tutam tuz
1 çay kaşığı dolusu tarçın
Üzeri için; kakao

▪ Kestaneleri kaynar suyun içinde haşlayın ve kabuklarını soyun. Kestaneleri ve hurmaları rondoya koyup iyice öğütün. Bu karışımın üzerine, kakao, bal, tuz, tarçın ekleyip tekrar çalıştırın.

▪ Bu karışımı bir kaseye alıp cevizden küçük parçaları elinize alıp yuvarlayarak toplar elde edin. Bu işlemi daha kolay yapmak için arada elinizi ıslatabilirsiniz. Bu topları kakao ile kaplayarak servis edebilirsiniz.

4 yorum:

  1. Merhaba, çok güzel ve pratik bir tarif..Tadını hayal edebiliyorum ama büyük merak içindeyim. En kısa zamanda deneyeceğim. Kestaneleri ayıklama kısmını şimdiden düşünüyorum ama kestane benim için kışın vazgeçilmezi. 1 kilo alıp, yarısını ayıklarken yiyebilirim:) Ellerinize sağlık, çokta sağlıklı bir tarif..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Biz çok sevdik, siz de kestaneyi seviyorsunuz bunu da mutlaka deneyin. Evet, kabuklarını soyma aşaması biraz bunaltiyor ama bu lezzet için değer. Afiyet olsun şimdiden :) ♡

      Sil
  2. Merhaba,
    Çok güzel bir tarif gerçekten, fotoğraflar da çok hoş, ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Nur,
      Çok teşekkür ederim ♥ Beğenmenize çok sevindim...

      Sil