Sayfalar

30 Eylül 2014 Salı

Kuzu Etli Barbunya


Barbunyalar mevsiminin son günlerini yaşarken çok severek yediğimiz bir tarifi daha paylaşmak istedim. Genellikle, zeytinyağlı barbunyayı daha çok tercih etsem de kuzu eti de barbunyaya çok yakışıyor ve zeytinyağlı halinden sıkıldığımda hemen bu tarife geçerim.

Eğer evde et tüketmeyi sevmeyen bir ufaklık da varsa, sebzelerin içine de ekleyerek bir şekilde tüketmelerini sağlayabiliriz. Kuzu etli yemeklere lezzet katması için defne yaprağı kullanırım genellikle, bu tarife de oldukça yakışıyor. Kuzu etini yiyemeyenler için de yemeğe kattığı aroma ile muhteşem bir çözüm oluyor böylece.

Uzun lafın kısası, barbunya bitmek üzere en azından son pişireceğiniz barbunyayı bir de bu şekilde denemenizi tavsiye ederim, eminim çok seveceksiniz.

Hepinize afiyet olsun.


Malzemeler

1 kg barbunya
350 gr kuzu kuşbaşı
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
4-5 diş sarımsak
3-4 su bardağı et suyu
Tuz, karabiber
Zeytinyağı
2-3 adet defne yaprağı

▪ Barbunyaların kabuklarını temizleyip, iyice yıkayın. Derin bir tencerede kuşbaşı etleri üzerini çok az geçecek şekilde su ekleyerek 15 dakika pişirin. Pişen etleri ve et suyunu ayırarak farklı kaplara aktarın ve kenarda bekletin.

▪ Aynı tencerede yemeklik doğradığınız soğanı az miktarda zeytinyağı ile soteleyin. Soğanların rengi hafif değişmeye başlayınca etleri ekleyip birkaç dakika daha soteleyin. Daha sonra üzerine salça ekleyip karıştırmaya devam edin.

▪ Son olarak, barbunyayı, sarımsakları, tuz, karabiber, defne yaprakları ve et suyunu ilave edip etler ve barbunya yumuşayana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder