Sayfalar

15 Haziran 2014 Pazar

Çilekli Dondurma Tarifi


Dondurma tariflerine devam ediyorum, çilekli donmuş yoğurt tarifinin ardından bu defa doku olarak daha yumuşak ve kremalı lezzet olarak da biraz daha tatlı olan çilekli dondurma tarifi var.



Yine çok kolay bir tarif, 3 - 4 malzeme ile çabucak hazırlayıp, dondurup taze taze tüketebilirsiniz. Dondurma makinası da şart değil ilk 4-5 saat boyunca saat başı derin dondurucudan çıkarıp çırpıcı ile karıştırıp tekrar koyun, bu kadar basit...



Ben Hera'nın daha keyifle yemesi için stick olarak da dondurdum, böyle yemeye bayılıyor çünkü...:) Neyse, bu tarifi de önümüzdeki sıcak günlerden birinde çilekler de böyle lezzetliyken mutlaka deneyin.

Hepinize afiyet olsun.


Malzemeler

Tarif Tefal Dondurma Makinası kitapçığından alıntıdır.
500 gr çilek
120 gr pudra şekeri
1 kutu krema
1 küçük kase doğranmış çilek

▪ Temizleyip, yıkadığınız çileklere, pudra şekerini ilave edin ve rondodan geçirin. Kremayı başka bir kaseye alın, mikser ile kıvam alana kadar çırpın. Çilek püresini kremaya ekleyip iyice karıştırın. 

▪ Haznesini buzlukta 24 saat soğuttuğunuz dondurma makinanızı çalıştırın. Karışımı hareket halinde olan dondurma makinasına boşaltın ve yaklaşık 25 dakika çalıştırın. Sürenin son 5 dakikasında doğranmış çilekleri de ekleyin. Dondurmanızı plastik spatula yardımıyla başka bir kaba alın.

▪ Derin dondurucuda en az 3-4 saat bekletip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder