Sayfalar

10 Nisan 2014 Perşembe

Kuru Erikli Muffinler



Takip edenler bilir, Hera ve ben evde kek ve muffin yapmayı da yemeyi de çok seviyoruz. Hal böyle olunca da, ne zaman fırsatını bulsak hoooopp hemen çırp hamuru at fırına iki arada derede...;))

Ama her defasında da farklı bir tarif olmalı, damaklarımızda illa ki bir farkındalık yaratmalı...Hera'da bu duruma o kadar alıştı ki aynı muffin ya da keki üst üste yapamıyorum evde; " Anneee, biz onun tadına daha önce bakmıştık ama, başka bişey denemeliyiz anneee!!! " diye atılıyor hemen...;)) Bu sefer, birlikte kuru erikli muffinler denedik, üzerine de haşhaşlı beyaz çikolata sosu hazırladık, bir de Hera ' nın bu muffinlerin yapımında yardım edip, eve gelen çok sevgili arkadaşlarına da ikram etmesi onun için ayrı bir mutluluk...



Valla biz bu muffinleri çok beğendik ;)) Kalanlar da eşimin kahve keyfinin lezzetine lezzet kattı. Siz de bu lezzetli muffinleri mutlaka deneyin, böyle kuru ya da taze meyvelerle hazırlayacağınız muffinler hem çocuklar için de sağlıklı ve lezzetli.

Hepinize afiyet olsun.


Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı vanilya
1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
1 su bardağı süt
1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu
1, 5 - 2 su bardağı un
200 gr çekirdekleri ayıklanmış ve doğranmış kuru erik

Üzerine;
100 gr beyaz çikolata
1 tatlı kaşığı haşhaş

▪ Derin bir kasede yumurta, toz şeker ve vanilyayı iyice çırpın. Üzerine tereyağ, süt ekleyip tekrar karıştırın. Un ve kabartma tozunu da ilave edip homojen bir karışım elde edene kadar çırpın. Son olarak, doğradığınız kuru erikleri ekleyip karıştırın ve muffin kalıplarına hamuru paylaştırın. Kalıpların 2/3 sini doldurmaya dikkat edin.

▪ Muffinleri 200 derecede 30 -35 dakika kadar ortasına kürdan batırdığınızda yapışmayacak kıvama gelene kadar pişirin. Bu sırada beyaz çikolatayı iri parçalar halinde bir kaba koyup benmari usulü eritin ve haşhaş ekleyip karıştırın. Fırından aldığınız muffinler biraz soğuyunca bir fırça yardımıyla sostan sürün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder