Sayfalar

17 Nisan 2014 Perşembe

Beyaz Çikolata Soslu Mozaik Pasta



Mozaik pasta, hepinizin evde mutlaka yaptığı hatta dışarıda içtiğiniz sert bir kahveyi lezzetlendirmek için yanına en çok tercih ettiğiniz klasik pastalardan biri...Bu zamana kadar niye fotoğraflayıp paylaşmadım onu da bilmiyorum doğrusu...Eh, napalım herşeyin bir zamanı var demek ki, bu da bugüne kısmetmiş ;)



Çocukluğumuzda annem de bu pastadan sıklıkla yapar, biz de her defasında deliler gibi sanki önümüzden kaçıran varmış gibi yerdik, ee, insan çikolata ve petit beurre düşkünü olunca, bu ikiside aynı lezzette buluşunca, durumu normal karşılamak lazım...;))



Hepimizin severek tükettiği bu klasik pastaya farklı bir dokunuş olarak, beyaz çikolata ve krema ile ipeksi bir sos hazırladım. İnanın, o incecik sos tabakası bu pastanın lezzetini ikiye katladı diyebilirim. Ama, siz çok daha sert ve yoğun bir çikolata aroması istiyorsanız aynı sosu bitter çikolata ile hazırlayabilirsiniz. Aynı zamanda içine ekleyeceğiniz rendelenmiş portakal kabuğu da lezzetini oldukça artıracaktır. Yani, uzun lafın kısası biz bu pastayı çok sevdik, siz de mozaik pastayı bir de bu tarifteki gibi deneyin, eminim çok seveceksiniz.

Hepinize afiyet olsun.


Malzemeler

Tarifte verilen ölçüler 20 cm.lık kalıp için geçerlidir.
1, 5 paket petit beurre bisküvi
50 gr tereyağı
50 gr toz şeker
150 ml süt
3 yemek kaşığı kakao
40-50 gr iri parçalara ayrılmış bitter çikolata
1 çay kaşığı vanilya
1 portakalın rendelenmiş kabuğu

Sos için;
100 gr iri parçalara bölünmüş beyaz çikolata
1/2 paket krema

▪ Derin bir sos kabında orta ateşte tereyağı, süt, toz şeker, vanilya ve kakaoyu karıştırarak pişirin. Biraz kıvam alınca ocaktan alıp bitter çikolatayı ekleyin ve iyice karıştırıp, bir kenarda soğumaya bırakın. Diğer yandan derin bir kasede petit beurre biskuvileri çok ufalamadan kırın ve üzerine portakal kabuğu rendeleyin.

▪ Çikolatalı karışım soğuyunca bisküvilerle karıştırın ve kelepçeli kalıba bu karışımı iyice yayın. Beyaz çikolatalı sos için, beyaz çikolatayı benmari usulü eritip krema ekleyin ve iyice karıştırın. Sos iyice soğuyup kıvam alınca pastanın üzerine gezdirin. Arzu ederseniz, üzerini çikolata parçaları ile süsleyebilirsiniz.

▪ mozaik pasta buzdolabında en az 3-4 saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.

2 yorum:

  1. mozaik pastanızda nişasta ve ya türevi bir şey yokmu? kıvamını dengeleyecek şey eksik gibi geldi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jülide,

      Ben mozaik pastada daha önce hiç nişasta kullanmadım, bu tarifi denersen kıvamında sorun yaşayacağını sanmıyorum.

      Sil