Sayfalar

19 Mart 2014 Çarşamba

Patatesli Kiş


Şimdi bahar geldi ya, hani çiçekler, kuşlar bir başka güzel ya, o yüzden bende bu aralar buraya pek sık uğrayamıyorum, eh napalım, bu havalarda evde tarif deneyip fotoğraflamak yerine dışarıda gezinmeyi tercih ediyorum.

Ama, aklım hep burada, yeni tarifler de var aklımda, inşallah onlara da sıra gelecek. Bir de biliyorsunuz, yeni mevsimi karşılarken semt pazarlarındaki yeni sebze ve meyvelerin gelişini de karşılamak ayrı bir heyecan benim için...Her yeniliği denemek için de sabırsızlanıyorum bir yandan.

Bugün, geçen hafta yaptığım patatesli kiş tarifini paylaşmak istedim. Yapılışı bir kadar kolay, lezzeti de muhteşem doğrusu, içindeki malzemeler ayrı bir lezzet, hamuru ayrı. Hamur tarifi ıspanaklı kiş tarifindeki hamur ile aynı, bu hamuru hazırlayıp, bir hafta boyunca derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Ansızın gelebilecek konuklarınıza da kolaylıkla bu tarifi hazırlayabilirsiniz. En kısa zamanda mutlaka bu kiş tarifini deneyin ve sevdiklerinize ikram edin :))

Hepinize afiyet olsun.


Malzemeler

1 su bardağı un 
100 gr soğuk tereyağı 
1 tutam tuz 
4 yemek kaşığı soğuk su 

İç malzeme için;
3 adet orta boy patates
3-4 adet taze soğan
200 gr taze lor peyniri
Tuz, karabiber, pulbiber
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

▪ Kiş hamurunu ıspanaklı kiş tarifindeki gibi hazırlayın ve yarım saat buzdolabında dinlendirin. Bu esnada, patatesleri sıcak suda haşlayıp, kabuklarını soyduktan sonra derin bir kasede çatalla ezin. Üzerine, lor peynirini, ince kıyılmış taze soğanları, tuz, karabiber, pulbiber ve zeytinyağını ilave edip iyice karıştırın.

▪ Hamuru buzdolabından çıkarıp, unlu tezgahta açın ve yağladığınız tart kalıbına iyice yayın. Hamurun tabanını kabarmaması için çatalla birkaç noktadan delin. İç malzemeyi hamurun ortasına yayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri de iyice kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder