Sayfalar

16 Şubat 2014 Pazar

Mahlepli Kurabiye



Bol yağmurlu ve bulutlu bir cumartesi günü yapılacak en güzel şeylerden biridir; sevdiğiniz bir kitaba eşlik eden mis gibi ev yapımı kurabiyeler ve sıcacık bir çay...Bu cumartesi günü Hera' yla birlikte kurabiye pişirip, evde tembellik yapmayı tercih ettik.;))

En pratik kurabiyelerden mahlepli kurabiyeyi denedik bu kez, inanılmaz lezzetli oldu. Evin heryerini saran bu lezzetli kokuya daha fazla dayanamadık, ve bu kurabiyeler hala çok sıcakken kaç tane yediğimi hatırlamıyorum bile...

Pazar günü de pırıl pırıl ve güneşli bir hava eşliğinde bol bol yürüyüş yapıp, yediklerimizi erittik diye vicdanımı rahatlattım, bu aralar mutfaktan ve hamurişinden biraz uzak durmam gerekiyor sanırım. Ama kararlıyım, bahar aylarında kendime sıkı bir egzersiz programı yapıp, bir an önce forma girmeliyim...;))

Siz de çayınıza lezzet katacak bu güzel kurabiyeleri mutlaka deneyin. Yalnız, bu kurabiyeler çabuk bayatlıyorlar, 1-2 gün içinde tüketmenizi tavsiye ederim, hatta fırından yeni çıkardığınızda henüz sıcakken bol bol yiyin...;))

Hepinize afiyet olsun.


Malzemeler

1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
100 gr oda sıcaklığında tereyağı
1/4 çay bardağı sirke
1 yumurtanın akı
1 çay kaşığı tepeleme kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı mahlep
Aldığı kadar un
Üzerine;
1 yumurta sarısı
Haşhaş veya susam

▪ Bütün malzemeleri derin bir kaba ekleyip yoğurun, azar azar un ilave edin ve elinize yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin. Yağlı kağıt serdiginiz fırın tepsisine şekil verdiğiniz kurabiyeleri dizin.

▪ Kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş serpiştirin. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

1 yorum:

  1. Üç günlük dünyada eğer sağlık sıhhat sorununuz yoksa bu perhiz diyet kalori işlerine çok da kafayı takmamak lazım. Harika bir tarif teşekkür ederim..

    YanıtlaSil