Sayfalar

23 Ocak 2014 Perşembe

Kereviz Çorbası



Daha önceki postta bir virüsün bu sıralar oldukça yaygın olduğundan ve birçok insanı yatağa düşürdüğünden bahsetmiştim. Bu mevsimde hala bir bahar havası eserken, bu virüs sanki gittikçe kuvvetleniyor ve bugünlerde kiminle konuşsam, neredeyse herkes grip ya da zatürre...Özellikle de bağışıklık sistemi henüz tam olarak oturmamış çocuklar daha çok etkileniyor galiba...



Çocuk ya da yaşlı hiç farketmez, sanırım bu sıralar hepimizin bağışıklık sistemimizi biraz da olsa kuvvetlendirmemiz şart oldu. Aslında bunu sadece virüslerin ya da hastalıkların arttığı dönemlerde değil, her zaman bir yasam biçimi olarak benimseyip, kendimize iyi bakabilmeliyiz.



Böyle söylüyorum ama, inanın ben de günlük hayatın o temposunun içinde pek vakit ayırıyorum diyemem. Yani, çok zor da değil aslında, en azından bitki çayları ya da evde yapılmış sebze çorbaları ya da mis gibi bir tavuk suyu çorbayla bile kendi bedenimize destek olabiliriz.



Bugünkü tarif yine tam mevsiminde ve yine şifa içeren destek gıdalardan biri olan kerevizle hazırlanmış, hem pratik hem de müthiş lezzetli bir çorba...Kereviz çorbasını bu aralar çok sık yapıyorum, aslında ben kış mevsiminde her sebzenin çorbasını tüketmeye bayılıyorum. Ana yemekten önce, mevsimin getirdiği mucize sebzelerle hazırlanmış bir kase çorba içmeyi her zaman severim.

Bu pratik, lezzetli ve şifa kaynağı tarifi henüz denemediyseniz şiddetle tavsiye ederim. Kereviz tüketmekte biraz zorlananlar için de sevebilecekleri bir alternatif...;))

Hepinize afiyet olsun.


Malzemeler

2 - 3 adet orta boy kereviz
1 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
1 adet havuç
Birkaç dal kereviz yaprağı
Zeytinyağı
Tuz, karabiber
1 lt su
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı un
Yarım limonun suyu

▪ Derin bir kaba su doldurun ve içine yarım limon suyu sıkın. Kerevizleri iyice yıkayıp kabuklarını soyun ve küpler halinde doğradıktan sonra bu limonlu suyun içine atın ve kararmaması için çorbaya ilave edene kadar bu suda bekletin.

▪ Bu sırada çorba tenceresine 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve ezilmiş sarımsakları ve ince doğradığınız soğanları orta ateşte soteleyin. Bu sırada havuç ve patatesi de kabuklarını soyup irice doğrayın ve bir kenarda bekletin.

▪ Renkleri değişen soğan ve sarimsağın üzerine 1 lt kadar su ekleyin ve orta ateşte kaynatın. Kaynayan bu suya havuç, patates, kereviz yaprakları ve kerevizleri atın. Tuz ve karabiber ilave ettikten sonra sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin. Sebzeler pişince karışımı blender ile homojen kıvam elde edene kadar öğütün.

▪ küçük bir kasede yumurta sarısı, yarım limonun suyu ve unu iyice çırpın. Çorbadan azar azar bu kaseye ekleyip iyice çırpın ve bu karışımı çorbaya ekleyip çırparak 10 dakika daha pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder