Sayfalar

16 Ocak 2014 Perşembe

Armutlu İncirli Kek


Blogu takip edenler bilirler, benim mutfağımda baharat çeşitleri ve aromalı yiyecekler hiç eksik olmaz...O kadar düşkünüm ki baharatlarıma, rafta her daim stok edilmiş halde hep elimin altındadırlar. Geçenlerde gözüm muskat cevizinin olduğu kavanoza takıldı, baktım 1 tane kalmış, o gün koştum aktara, bir de aktara girince lazım olan şeyi alıp çıksam iyi; bir saat muhabbet sonra elim kolum dolu çeşnici başı gibi ayrılıyorum dükkandan...;)) O kadar çok baharatı ve kuru meyveyi bir arada görünce dayanamıyorum tabii ;))


Işte böyle baharatlı ve zengin aromalı lezzetlerden biri daha var sırada, armutlu ve incirli kek...Aslında hem meyveli hem de baharatlı bir kek bu...Koyu bir kahvenin de çok iyi arkadaşı olacak cinsten tam bir kış keki. Kuru incir yerine kayısı ya da hurma da kullanabilirsiniz. Bence, özelikle çocukların tüketmekte zorlandığı gıdaları koyarsanız, onları da tereddüt ettikleri bu tatlara biraz olsun yakınlaştırabiliriz diye düşünüyorum.



Mutfağınızın mis gibi kokmasına sebep olacak bu lezzetli ve aromatik kış kekini mutlaka deneyin. Ama, yanına koyu bir kahve keyfi yapmayı sakın unutmayın.

Hepinize afiyet olsun.


Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya vanilin
1 çay kaşığı kabartma tozu ya da karbonat
2 adet küp küp doğranmış armut
6 - 7 adet kuru incir
2, 5 - 3 su bardağı un
1 çay kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı toz tarçın

▪ Kek hamurunu hazırlamadan önce kuru incirleri sıcak suda bekletin. Bu esnada küp küp doğranmış armutları 2 yemek kaşığı tereyağı ile rengi hafif değişene kadar orta ateşte pişirin.

▪ Derin bir kasede yumurtaları, toz şekeri ve vanilyayı mixer ile iyice çırpın. Karışıma sıvı yağ ve sütü ekleyip tekrar çırpın. Ayrı bir kapta unu, kabartma tozunu, tarçın ve zencefilli harmanlayın.

▪ Unlu karışımı sıvı karışıma ekleyip karıştırın. Son olarak pişirdiğiniz armutları ve suda beklettiğiniz kuru incirleri doğrayıp kek hamuruna ekleyin. Hamuru iyice yağladığınız kek kalıbına dökün. 200 derece fırında yaklaşık 40 - 45 dakika kadar, kürdanla kontrol ettiğinizde yapışmayan bir kıvam elde edene kadar pişirin. Fırından çıkardığınız kekin üzerine pudra şekeri serpip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder