Sayfalar

26 Aralık 2013 Perşembe

Narlı Zencefilli Tavuk



Yılbaşı akşamını evde planlayanlar için mükemmel bir tarif var sırada...Genellikle evde ve dışarıda o akşam mutlaka tavuk ya da hindi tercih edilir, ama bu tarif eminim bugüne kadar tattığınız lezzetlerden biraz daha farklı... Klasik tavuk ve hindi tariflerinden daha farklı bir alternatif arıyorsanız, bu tarif tam size göre. Bu tarifte, acı, ekşi ve tatlı bütün lezzetler bir arada.



Konuklarınızın da hem gözüne hem de damak tatlarına hitap edip onlarıda keyiflendirecek bu tarifi denemelisiniz. Tarifi La Cucina İtaliana dergisinin eski bir sayısında görmüştüm, biraz kendi damak zevkime göre farklılıklar yapıp denedim ve tahmin edersiniz ki, mutfakta baharatlı lezzetlerden ve birçok aromanın iç içe geçtiği tatlardan hoşlanan biri olarak ben bu tarife bayıldım. Sevgili eşim başta biraz farklı bulsa da o da çok beğendi.



Bu tarifi özellikle yılbaşı gibi özel zamanlarda konuklarınıza ikram etmek için mutlaka deneyin, hem gecenin muhteşem lezzeti olacak hem de herkesin damağında farklı bir tat bırakmış olacaksınız.

Hepinize afiyet olsun.


Malzemeler

6 - 7  adet tavuk butu
3 adet kırmızı pancar
1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
1 adet narın suyu
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı bal
Tuz, karabiber
Zeytinyağı  

Üzerine;
İnce kıyılmış maydanoz, bir limon kabuğunun rendesi, nar taneleri  

▪ Derin bir kasede nar suyu, rendelenmiş zencefil, nar ekşisi, tuz, karabiber ve bir miktar zeytinyağını iyice karıştırın. Tavukları iyice yıkayıp kuruladıktan sonra fırın kabına yerleştirin ve hazırladığınız sosu üzerine döküp 2 - 3 saat bu şekilde buzdolabında bekletin.

▪Sürenin sonunda pancarları da iyice yıkayıp ikiye kesin ve tavukların aralarına yerleştirin. Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile kapatın ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 35 - 40 dakika kadar pişirin.

▪Tavukların nar gibi kızarması için son 15 dakika alüminyum folyoyu açın ve bir fırça yardımıyla tavukların üzerine 1 yemek kaşığı kadar bal sürün. Bu şekilde tavuklar kızarana kadar 15 dakika daha pişirin.

▪Fırından aldığınız tavukların üzerine ince kıyılmış maydanoz, limon kabuğu rendesi ve bol miktarda nar tanesi serpiştirip servis edin.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder