31 Ekim 2013 Perşembe

Mandalinalı Haşhaşlı Kek



Yine oldukça uzun bir ara oldu...Sanmayın ki, verdiğim bu kısa molalarda hiçbir şey yapmıyorum, tam tersi sanırım ben bu kısacık aralarla daha çok besleniyorum hem de blogu açtığım ilk günkü heyecanımı da kaybetmemiş oluyorum...

Bloga ilk yazmaya başladığım zamanlarda neredeyse hergün bir post, yeni bir tarif yayınlıyordum, ama bir şekilde günlük temponuzla uğraşırken ilk günkü heyecanı herzaman koruyamıyorsunuz. Ayy, üstelik de benim gibi herşeyden çok çabuk sıkılan biri için ;) Neyse ki, istem dışı vermiş olduğum şu kısa molalar sayesinde blog heyecanım hep ilk günkü gibi...Bu molalarda hem sevdiklerimle olup, hem de yeni tarifler deneyip fotoğraflamak beni daha çok heyecanlandırıyor ;)



Eee, böyle bir aradan sonra süper lezzetli bir tarifle dönmek lazım ama değil mi? Ben de arşivden mandalinalı ve haşhaşlı çok lezzetli bir kek, üstelik mandalinalı bir sos ile ıslaltılmış, yumuşacık ve pofuduk bir kek seçtim...



Tam da mandalinanın en güzel zamanı iken, böylesine güzel ve hafif bir kek hem arkadaşlarınıza ikram edebileceğiniz farklı bir alternatif, hem de evde çocuklar varsa onları şımartmanın ve mutlu etmenin en güzel yollarından biri ;))

Fotoğraflarda da gördüğünüz gibi Hera'yı bu lezzetli kekten uzun süre uzak tutmak pek mümkün olmadı, fotoğraf makinasıyla işim biter bitmez hemen tadına baktı ve tabii ki bizim evin kek delisi Hera bu tarifi de yerken çıkardığı mırıltılarla onaylamış oldu ;) Zaten, böyle mevsim meyveleriyle hazırlanan bütün keklere bayılıyoruz biz ailece...

Bu pratik ve lezzetli tarifi siz de mutlaka deneyin, herşeyden önce çocukları da sizi de mutlu edecek çok hafif bir kek...

Hepinize afiyet olsun.


Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 adet mandalina püresi
1/ 2 kahve fincanı haşhaş
2 - 2, 5 su bardağı un

Sos için;
1/3 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı mandalina suyu

▪ Yumurtaları ve toz şekeri vanilyayı ekleyerek mixer ile iyice çırpın. Karışıma sıvıyağ ve sütü ekleyip tekrar karıştırın. Kabartma tozu ve unu ilave edip iyice çırpın. Diğer yandan kabuklarını soyduğunuz 2 adet mandalinayı robotta püre haline getirin ve kek hamurunun içine haşhaş ile birlikte ekleyip iyice karıştırın.

▪ Bu kek hamurunu iyice yağladığınız kalıba dökün ve 200 derecede yaklaşık 40 - 45 dakika pişirin ve kürdan ile kontrol ettiğinizde yapışmıyorsa kek pişmiş demektir.

▪ Bu sırada 1/2 su bardağı mandalina suyunu 1/3 su bardağı toz şeker ile karıştırıp, orta ateşte 5 dakika kaynatın. Bu sosu, bir fırça yardımıyla keke iyice sürün ve servis edin.

3 yorum:

  1. Çok güzel ve anlaşılır bir tarif teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. Yapımı zor gelmesin gayet açıklayıcı bir anlatım olmuş teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler gözde, hem yapımı kolay hem yemesi...;))

      Sil