Sayfalar

14 Mayıs 2013 Salı

Köfteli Bezelye Yemeği



Birkaç gündür yağan yağmura ve havanın gri tonuna aldırış etmeden, baharın bize sunduğu güzellikleri değerlendirmeye devam ediyorum. Bu mevsimde çoğumuz bezelyeyi sıklıkla tüketiriz. Hatta bununla da yetinmeyip, mevsiminin son zamanlarında bolca alıp derin dondurucuya istiflemeyi de hiç ihmal etmeyiz. Ama, siz sakın benim gibi bu istifleme konusunda elinizin ayarını kaçırıp kış mevsiminde kara kara düşünmeyin bunları nasıl tüketirim diye...Valla, ben geçen sene nasıl coşmuşsam artık, derin dondurucunun kapağını her açtığımda buz kütlesi haline gelmiş bir sebze torbasının kendini dışarı atmaması için ne mücadeleler verdim....



Neyse, biraz eşe dosta dağıtınca zavallı derin dondurucu ancak yükünden kurtulup, rahata erdi ;)) Yok, ama akıllandım kesinlikle bu yaz sonunda depolama yaparken daha temkinli olmaya çalışıcam...Hayır, yani bana da eziyet zavallı buzdolabıma da...Ah, bir dili olsa neler anlatacak kim bilir...;-)

Tarife gelince, zaten hepinizin bildiği ve yaptığı gibi...Sadece ben pişme süresinin sonuna doğru kurutulmuş defne yapraklarından ekledim. Öyle lezzetli ve aromatik oldu ki, biz evde tadına doyamadık. Sizinle de paylaşmak istedim bir de bu haliyle denersiniz ve belki de çok seversiniz diye...;))

Hepinize afiyet olsun.


Malzemeler

1 kg ayıklanmış bezelye
1 adet büyük boy soğan
2 yemek kaşığı salça
1 adet büyük boy patates
Arzu ettiğiniz miktarda misket köfte
Zeytinyağı
Tuz, karabiber
3-4 adet defne yaprağı

▪ Misket köfteler icin, kıymayı rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber ve biraz kimyon ile beraber iyice yoğurup, elinizle ufak parçalar halinde yuvarlayıp köfteleri hazırlayın. Bu hazırladığınız misket köfteleri az yağda çevirerek hafif kızartın ve bir tabağa alın.

▪ Diğer yandan, orta ateşte ısınmış bir tencereye zeytinyağını ve ince doğranmış soğanı ekleyip soteleyin. Patatesi küpler halinde doğrayıp soğan rengini alınca onları da tencereye ekleyin. Salçayı da ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Karışıma 4-5 bardak sıcak su ekleyin, kaynamaya başlayınca misket köfteleri ve bezelyeleri ilave edin. Tuz ve karabiber serpiştirip tencerenin kapağını kapatın.

▪ Bezelye ve patateslerin yumuşamasına yakın defne yapraklarını koyun ve bu şekilde 10 dakika daha pişirip tencereyi ocaktan alın.

2 yorum:

  1. Harika olmuş ellerine sağlık cafe de hera:)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim cnm bnm ;) cafe de hera olarak ilk tarife ilk yorum senin ;) keşke bu ilk düşündüğümüz isimde karar kılsaydık di mi, şimdi böyle uğraşmazdım en azından. ..

    YanıtlaSil