Sayfalar

6 Şubat 2013 Çarşamba

Kuzu Kapama ve Kereviz Püresi


Kuzu kapama ve kereviz püresi; birbirine bu kadar çok yakışan 2 tarif bir arada...Benim de pratik bir tarif olması nedeniyle, fazla vaktimin olmadığı zamanlarda alelacele hazırladığım bir tarif. Aslında mutfakta çoğu zaman kurtarıcı olarak da nitelendirebileceğimiz çok kolay bu iki tarifi paylaşmak aklıma gelmemişti, ama geçenlerde tam ikisini birden hazırlamıştım ve fotoğraflamak istedim.

Ancak, hava kararınca tahmin edersiniz ki fotoğraf kalitesi oldukça kötü oldu. Neyse, fotoğraf istediğim gibi olmasa da lezzeti mükemmeldi. Bu kadar lezzetli ve pratik bir tarifi paylaşmaya da değer doğrusu...

Hepinize afiyet olsun.

Malzemeler


Kuzu Kapama için;

1 kg. kemikli kuzu eti
2-3 yemek kaşığı tereyağı
6-7 adet marul yaprağı
3-4 adet taze soğan
1/2 demet maydanoz
Tuz, karabiber

Kereviz Püresi için;

2 adet kereviz
1 adet orta boy patates
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 demet dereotu
1/2 limonun suyu
Tuz, karabiber

▪ Kuzu kapama için, etleri derin bir kapta üzerine tuz ve karabiber serperek, baharatları içine çekmesi için ellerinizle iyice ovalayın. Etleri düdüklü tencereye koyup, tereyağını bıçakla irice parçalara ayırıp, etlerin arasına yerleştirin. Etlerin üzerine 1 çay bardağı sıcak su ekleyip, düdüklü tencerenizde etler iyice yumuşayana kadar, 30-35 dakika kadar pişirin. İyice yumuşadığından emin olduğunuzda, marul, maydanoz ve taze soğanları ince ince kıyıp, etlerin üzerine serpiştirin ve tencerenin kapağını kapatıp 5-6 dakika daha pişirin.

▪ Kereviz püresi için, kerevizleri ve patatesi düdüklü tencerede yumuşayana kadar hhaşlayın. Yumuşayan patates ve kerevizleri ezici yardımıyla püre haline getirin. Üzerine,tuz, karabiber, zeytinyağı, limon suyu ve ince ince kıydığınız dereotunu ekleyip, tekrar iyice ezin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder