Sayfalar

28 Şubat 2013 Perşembe

Karnıbaharlı Makarna




Daha önce denediniz mi? Ben ilk kez denedim karnıbanarlı makarnayı ve o gün bugündür kendime soruyorum; nasıl oldu da bir makarna delisi olarak böyle bir lezzeti daha önce keşfedemedim ki...

Bu sene denediğim ve müptelası olduğum karnıbahar köftesinden sonra, bu tarif ile karnıbahar sebzesini mutfağımdan eksik etmem artık. Birçoğumuzun evinde kızartmaktan öteye gidilmeyen, benim gibi kızartma tercih etmeyenler için ise türlü türlü tariflere başvurulan bu sebze; aslında sadece zeytinyağı ve sarımsak ile fırında pişmeye bırakılarak bu haliyle bile tek başına tüketilebileceği gibi, farklı kombinasyonlarla lezzetine lezzet katmak mümkün...



Yani, fırınlanmış bir karnıbaharı makarna ile buluşturduğunuzda ortaya çıkan eşsiz lezzetin size vaadedeceği muhteşem aromayı ve kokuyu burada sayfalarca yazsam yinede anlatamam. Zaten oldukça pratik ve yapılabilecek bir tarif. Bence en kısa zamanda deneyin ve görün; inanın çocuklarınız ve bu lezzetten ikram edeceğiniz konuklarınız bile bu tarife bayılacaklar. Hatta, karnıbahar sebzesini tüketmeye şiddetle karşı olanlar bile bu uyuma 'hayır' diyemeyecekler!!!

Karnıbahar köftesini yayınladıktan sonra o tarif ile ilgili bu sebzeyi sevmeyenlerden bile oldukça güzel yorumlar aldım; eminim bu tarif bu sebzeyi tek başına tüketemeyenler için yine harika bir alternatif...

Hepinize afiyet olsun.


Malzemeler

1 adet orta boy karnıbahar
1 paket makarna
1 avuç ince kıyılmış dereotu
1 çay bardağı kavrulmuş çam fıstığı
Tuz, karabiber
5-6 diş sarımsak
Zeytinyağı

▪ Öncelikle karnıbaharı iyice yıkadıktan sonra 4'e bölün ve ince şeritler halinde dilimleyip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dilimleri dizin. Dilimlerin üzerine tuz ve taze çekilmiş karabiber serpiştirip, yine ince şeritler halinde dilimlediğiniz sarımsakları da ekleyin. Son olarak yarım kahve fincanı zeytinyağını karnıbahar dilimlerinin üzerinde gezdirip, bir kaşıkla veya ellerinizle karnıbaharların baharatlarla ve zeytinyağı ile bütünleşmesi için karıştırın.

▪ Dilimleri tek sıra halinde dizip, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Pişme süresinin yarısında dilimleri ters çevirip diğer yüzlerini de pişirin. Karnıbaharlar iyice kızardığında fırından alın.

▪ Bu arada makarnayı iyice kaynamış tuzlu suda paketteki talimat süresine göre pişirin ve makarnanın suyunu süzün. Fırınlanmış karnıbahar dilimlerini ve 1 avuç ince kıyılmış dereotunu makarnaya ekledikten sonra yağsız tavada kavrulmuş çam fıstıklarını da ilave edip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder