Sayfalar

6 Ocak 2013 Pazar

Yoğurt Tatlısı





Yoğurt tatlısı da annemin meşhur, şu parmaklarınızı yedirten ve yedikçe yemek isteyeceğiniz tariflerinden biridir, ama nedense ben bugüne kadar bu tarifi hiç denememiştim. Aslında, nedeni çok açık; sanırım annem kadar lezzetli yapamayacağımı düşünmüştüm. Nihayet, annemle birlikteyken hem aklıma geldi hem de bu tatlıyı uzun zamandır yememiştim ve çok özlemiştim ve hazır annemde yanımdayken artık bu tarifi kesinlikle öğrenmem gerekiyordu. Çünkü bu tatlıyı eşim de en az benim kadar çok sever :-)

Belki bir çoğunuz bu tatlıyı zaten denemişsinizdir ya da en azından bir yerlerde mutlaka tadına bakmışsınızdır. Bu tatlının keke benzeyen dokusu ve bir tatlıya göre oldukça hafif olması da harika bir şey. Ayrıca, içine giren limon kabuğu rendesi de lezzetini bir kat daha arttırıyor.

Henüz denemediyseniz veya deneyip de beklediğinizi bulamamışsanız bir de bu tarifi mutlaka deneyin bence. Kesinlikle çok sevecek ve tarif arşivinize ekleyeceksiniz.

Hepinize afiyet olsun;-)


Malzemeler

2 kahve fincanı un
4 kahve fincanı irmik
1/2 kahve fincanı sıvıyağ
3 yumurta
3 kahve fincanı yoğurt
4 kahve fincanı toz şeker
1 paket kabartma tozu
2 adet limon kabuğunun rendesi
Şerbeti için;
3 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

▪ Derin bir kasenin içinde yumurtaları, tozşekeri ve rendelenmiş limon kabuklarını çırparak karıştırın. Üzerine yoğurt ve sıvıyağ ekleyip tekrar karıştırın. Bu karışıma irmiği de ilave edip karıştırdıktan sonra un ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırarak homojen bir karışım elde edin. Bu karışımı yağladığınız fırın kabına döküp, kek pişirir gibi 200 derecede 40-45 dakika kadar kürdanla kontrol ettiğinizde yapışmayacak kıvama gelene kadar pişirin.

▪ Tatlının hamuru fırında pişerken şerbeti hazırlamak için bir tencereye su ve toz şekeri ilave edip karıştırın ve orta ateşte iyice kaynadıktan 5-10 dakika sonra limon suyunu ekleyip, ateşten alın. Fırından aldığınız sıcak tatlının üzerine şerbeti de sıcakken dökün ve tatlı iyice soğuduktan sonra üzerine kaymakla veya hindistancevizi ile servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder