Sayfalar

9 Ocak 2013 Çarşamba

Nohutlu Pazı Çorbası




Soğuk havalarda yapılacak en güzel şeylerden biridir; şöyle sıcacık çorba içmek...Çorba deyip de geçmemek lazım, küçük bir kase çorba sadece size soğuk havada eşlik etmekle kalmaz, aynı zamanda da müthiş bir şifa kaynağıdır çorbalar...Eh, bir de üstüne açlığınızı da bastırır, daha ne olsun artık? ;-)

Ben de geçen gün süper lezzetli ve şifa kaynağı olan bir tarif denedim; nohutlu pazı çorbası. Bizim evde pazı çok sık tüketilir, çorbada, dolmada, böreğin içinde...aklınıza ne gelirse artık. Kış aylarının vazgeçilmezlerinden biridir bizim için, hatta ıspanak yerine tek tercihimizdir diyebilirim. Geçen gün de evdeki herkesin bayıldığı bu çorbayı şereflendirdi; hatta kızımdan bana geçen soğuk algınlığının neden olduğu halsizliğime bile iyi geldi diyebilirim ;-)



Sizde, kış mevsiminin en soğuk günlerini geçirdiğimiz şu günlerde masanızdan çorbayı eksik etmeyin, bu tarifi de kesinlikle deneyin.
Hepinize afiyet olsun.


Malzemeler

1 demet pazı
1 su bardağı haşlanmış nohut
3-4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tereyağı
2-3 diş sarımsak
tuz, karabiber
3-4 bardak et suyu
2-3 bardak sıcak su
üzerine pulbiber, zeytinyağı

▪ Derin bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip rengi hafif değişene kadar karıştırarak kavurun. Ezilmiş sarımsakları da ilave edip,1-2 dakika daha kavurun. Tencereye et suyunu ve sıcak suyu da ilave edip kaynamaya bırakın.

▪ Bu sırada yıkayıp suyunu iyice süzdüğünüz pazı yapraklarını elinizle kabaca parçalara ayırın. Tenceredeki su kaynayınca nohutları ve pazı yapraklarını ekleyip, tuz ve karabiberi ilave edin. Pazı yaprakları iyice yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Çorbanın üzerine; zeytinyağını bir sos tenceresinde ısıtıp, içine arzu ettiğiniz miktarda pulbiber ekleyerek sos hazırlayın.

▪ Kaselere aldığınız çorbanın üzerine hazırladığınız sosu sıcakken gezdirip, servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder