Sayfalar

3 Ocak 2013 Perşembe

Közlenmiş Kırmızı Biber Salatası





Yılbaşı menüsü derken bu aralar yeme, içme olayını abarttık sanırım. En azından, kendi adıma konuşmam gerekirse durum böyle...Ama, bu böyle devam edemez tabii, yine silkelenip kendime gelmeliyim. Gerçekten insan ne kadar çok taze ve hafif besinler tüketirse o kadar zinde hissederken kendini, ne kadar çok yağIı, şekerli ve ağır beslenirse de o kadar yorgun ve halsiz düşüyor.

Yeni yılın ilk haftasındaki bu hafif ve lezzetli tarif ise; közlenmiş kırmızı biberli salata... Oldukça klasik bir salata, hepimiz yapıyoruz, ama ne kadar sağlıklı ve hafif olduğunu düşününce fotoğraflayıp paylaşmak istedim. Yaz mevsiminin sonunda fırında közleyip, derin dondurucuya koyduğum kırmızı biberleri de hem özlemiştim hem de kullanma zamanı geldi diye düşündüm.

Hepinize afiyet olsun.



Malzemeler

7-8 adet büyük boy közlenmiş kırmızı biber
1/2 demet maydanoz
1 avuç ceviz
2 dal taze kekik
üzerine bir miktar tulum peyniri
1 çay kaşığı toz zerdeçal
tuz, öğütülmüş karabiber
4 yemek kaşığı balzamik sirke
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

▪ Közlenmiş kırmızı biberleri irice doğrayın. Maydanozu ve taze kekiği de doğrayıp, biberlere ilave edin. Üzerine ceviz ve küp şeklinde kesilmiş peynir dilimlerini serpiştirin.

▪ Küçük bir kaseye tuz ve öğütülmüş karabiberi arzu ettiğiniz miktarda koyun. Üzerine toz zerdeçal ilave edip, balzamik sirke ve zeytinyağını da ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız bu sosu salatanın üzerine gezdirip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder