Sayfalar

19 Aralık 2012 Çarşamba

Portakallı Marble Kek



















Ne zaman marble kek yesem çocukluk günlerime dönerim...14 - 15 yaşındayken bile, annemin evden dışarı çıkmasını fırsat bilip, annemin öğrettiklerini uygulayıp kek denemeleri yapardım hep. Sanırım, çoğunlukla marble kek denediğim için bu kek bana hep o günleri anımsatır.

Geçen gün, yine o günlere dönüp uzun zamandır yapmadığım portakallı marble kek yaptım. Fırından gelen o mis gibi kokuyu tarif etmem  imkansız zaten. Birde kızımın bu lezzete bayıldığını da söylememe hiç gerek yok...:)

Siz en iyisi bu mermer kekten hoşlanıyorsanız, bir de portakal aromasıyla deneyin. Hem kekin lezzetini zenginleştiriyor, hem de kalori açısından da hafifletiyor. Yani kısacası bu tarifi kesinlikle deneyin, eminim yerken siz de çocukluğunuza döneceksiniz...

Hepinize afiyet olsun.





Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı portakal suyu
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya özü veya 1 paket toz vanilya
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 adet portakal kabuğunun rendesi
2-3 yemek kaşığı kakao
2,5 su bardağına yakın un


  • Yumurtaları ve toz şekeri mixer ile pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. Üzerine süt, sıvıyağ ve portakal suyunu da ekleyip tekrar karıştırın. Karışıma portakal kabuğu rendesi ve vanilyayı ekleyin ve karıştırın.

  • Başka bir kapta harmanladığınız un ve kabartma tozunu karışıma ekleyin ve iyice karıştırın. Yağladığınız kek kalıbına karışımın yarısını dökün. Karışımın kalan yarısına kakaoyu ekleyip tekrar karıştırın ve bu hamuru da kek kalıbınızdaki diğer hamurun üstüne dökün.

  • Bir çatal veya kürdan yardımıyla hamurun en üstüne zigzaglar çizerek hafifçe karıştırın ve desen oluşturun. 200 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar kürdanla kontrol ettiğinizde yapışmayacak kıvama gelene kadar keki pişirin.

 

2 yorum:

  1. Merhaba
    200 derece 40 dk fazla geldi hafiften yandı aman dikkat 😞😞😞😞

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba sevgili Selda,
      Her tarifte başta fırın olmak üzere kullandığınız fırın kabına kadar birçok etken vardır. 200 derece 35-40 dakika kek için idealdir bu şekilde benim firinimdan yanmış bir kek hiç çıkmadı siz fırın ısınızı ve süreyi biraz daha düşürün bir dahaki sefere bence fırından kaynaklandı sanırım :) sevgiler

      Sil