Sayfalar

2 Ekim 2012 Salı

Havuçlu Cupcake




Çok özlemiştim şöyle fırınımdan çıkan mis gibi havuçlu ve baharatlı bir kek kokusunu...Yaz aylarının o sıcak günlerinde de açıkçası hiç içimden gelmedi kek yapmak. Evet, ne yazık ki benim gibi neredeyse 11-12 yaşından beri bir kek delisi olan ve hayatını bu şekilde devam ettirmekten de hiç utanmayan :)) biri için bu kesinlikle katlanılabilir bir durum değildi. Ama, neyse ki artık kek çılgınlığına start vermek ve sonbaharın tadını böyle aromalı bir kek ile çıkartmak için, özellikle de koyu bir filtre kahvenin yanında, mükemmel bir lezzet diye düşünüyorum.

Havuçlu cupcake, adı üstünde rendelenmiş havuca eklenen mis kokulu ve insana tatil havasını çağrıştıran bir takım baharatlarla lezzetlendirilmiş bir mini kek...

Eminim, çoğunuz denemiştir ve yine eminim, bu tarif, birçoğunuzun çocuklarının da favorisidir. Ama, ben bir de kendi yaptığım tarifi paylaşmak istedim. Üzerine de Martha Stewart 'ın bir showunda gördüğüm buttercream'i hazırlayıp, lezzetine lezzet kattım...

Yani, yine çok söze gerek yok...Bu keki henüz denemediyseniz ya da deneyip de aradığınız lezzeti henüz yakalayamadıysanız; bir de böyle deneyin:))

Hepinize afiyet olsun.


Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı rendelenmiş havuç ( suyu iyice süzülmüş )
1/2 su bardağı kuru üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın
1 muskat cevizinin yarısı
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz

Buttercream için;

110 gr oda sıcaklığında iyice yumuşamış tereyağı
2 - 3 su bardağı pudra şekeri ( şeker oranını kendi tercihinize göre ayarlayabilirsiniz )
1/2 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı vanilya

  • Keki hazırlamak için yumurtaları ve toz şekeri mixer ile iyice çırpın. Başka bir kapta un, kabartma tozu, vanilya, tuz, toz tarçın ve rendelenmiş muskat cevizini iyice harmanlayın. Yumurtalı karışıma yoğurt ve sıvı yağ ekleyip, mixerle tekrar karıştırın. Kuru malzemelerle sıvı malzemeleri birleştirip spatula yardımıyla bütünleşmesini sağlayın. Son olarak suyu iyice süzülmüş rendelenmiş havuçları ve kuru üzümleri ekleyip, çok olmamak kaydıyla tekrar karıştırın.

  • Cupcake ya da muffin kalıbına muffin kağıtları yerleştirin, veya elinizde bu kağıtlardan yok ise kalıbı biraz yağlayın. Kağıtların 2/3 si dolacak şekilde bir dondurma kaşığı yardımıyla kek hamurunu paylaştırın. 200 derece fırında 35-40 dakika kadar kürdanla kontrol ettiğinizde yapışmayana kadar keki pişirin.

  • Fırından aldığınız mini kekleri soğuması için bir kenara ayırın ve bu arada buttercream i hazırlayın. Buttercream için öncelikle oda ısısında iyice yumuşayan tereyağını mixer ile orta ve yüksek devirde çırparak krem haline getirin. Bu kremsi kıvama elenmiş pudra şekeri, süt ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın. Mini kekleriniz soğuduğunda isterseniz bu buttercream'den üzerlerine sürerek renkli şekerlerle servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder