Sayfalar

7 Ekim 2012 Pazar

Acı Biberli ve Çikolatalı Kurabiye ( Chilli Chocolate Cookies )

























Acı biber reçelinin üzerinden çok da geçmeden, yine sıradışı ama tam da bana göre dediğim bir tarifi paylaşmak istiyorum. Acı biberli ve çikolatalı kurabiye...

Bu tarifin orjinali BBC Good Food yayınına ait olmakla birlikte, bana mutfakta yepyeni bir deneyim yaşatarak favorilerim arasında ilk sıralara yükselmiştir.

Bu tarif konuklarınız için de eminim çok farklılık yaratacaktır. Acı biberin ağzınızda bıraktığı acılık ve çikolatanın tatlılığı...Bundan iyi farklılık olamazdı herhalde :))

Mutfakta sıradanlıktan sıkılanlar için mükemmel bir lezzet...Mutlaka deneyin...:))

Afiyet olsun.


Malzemeler

125 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
1/4 su bardağı toz şeker
1 çay bardağından 1-2 parmak eksik kahverengi şeker
1 paket vanilya
1 yumurta
1/4 su bardağı kakao
1 + 1/3 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
1,5 çay kaşığı acı toz biber
100 gr bitter çikolata
80 gr beyaz çikolata

  • Yumuşamış tereyağını, toz şekeri ve kahverengi şekeri mixer ile orta devirde çırpın. Vanilya ve yumurtayı sırasıyla ekleyerek tekrar çırpın.

  • Farklı bir kapta unu, kabartma tozunu, kakaoyu ve acı toz biberi harmanlayın. Unlu karışımı tereyağlı karışıma ekleyip iyice karıştırın.


  • Bitter çikolatayı ve beyaz çikolatayı iri parçalar halinde kırıp karışıma ekleyin ve tekrar karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine bir dondurma kaşığı veya yemek kaşığı yardımıyla hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yerleştirin. Her bir parçanın arasında en az 4-5 cm bırakmaya dikkat edin çünkü kurabiyeler fırında pişerken yayılıp birbirine yapışabilirler. 200 derece fırında en fazla 10-12 dakika pişirin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder