Sayfalar

20 Eylül 2012 Perşembe

Ratatouille


Yaz mevsiminin son demlerini yaşayan sebzelerle yapılabilecek en güzel kombinasyon; ratatouille... Bizim zaten aşina olduğumuz bir lezzet olmasına rağmen, bu tarif aslında Fransız mutfağına daha doğrusu Fransa' nın Provence bölgesine aittir.

Bu tarifi ister fırında isterseniz ocakta pişirip, tek başına tüketebilir ya da et yemeklerinin yanında servis edebilirsiniz.

Bu tarifte tek dikkat etmeniz gereken sebzelerin her biri kendi lezzetlerini korurken, pişme süresini aşıp dağılmamaları gerekir. Yani, bir sebze püresi yemek istemiyorsanız tabii...:)) Bu durumu önlemek için sebzeleri çok küçük boyutlarda kesmemeniz gerekir. Ve, tabii pişme sürecinde mutfağın yakınlarında olun ki dağılmamaları için sık sık kontrol edin.

Hepinize afiyet olsun.






Malzemeler

2 adet orta boy soğan, ince küpler halinde doğranmış
3-4 diş sarımsak, ezilmiş
3-4 adet orta boy patlıcan, alacalı soyulup iri küpler halinde doğranmış
4-5 adet orta boy kabak, iri küpler halinde doğranmış
3 adet kırmızı biber, irice doğranmış
3-4 adet orta boy domates, irice doğranmış
tuz, karabiber, pulbiber
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
üzerine ince kıyılmış fesleğen ve dereotu

  • Orta ateşte ısıtılmış tencereye zeytinyağı ve doğranmış soğanları koyup 4-5 dakika soteleyin. Daha sonra üzerine ezilmiş sarımsakları ekleyip 1-2 dakika daha karıştırın. Bu arada küpler halinde doğradığınız patlıcanları tuzlu suda bekletin.

  • Sotelenmiş soğan ve sarımsağın içine kabak ve patlıcanları ekleyip, 1 su bardağına yakın su ilave edin. Birkaç dakika sebzeleri karıştırın ve kırmızı biberleri de karışıma ekleyip 5-10 dakika daha arada karıştırarak pişirin.

  • Daha sonra doğranmış domatesleri ve baharatları da ilave edip 20-25 dakika kadar sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Ratatouille pişince henüz sıcakken üzerine ince kıyılmış fesleğen ve dereotunu ekleyip servis edebilirsiniz.

  •  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder