Sayfalar

13 Eylül 2012 Perşembe

Kremalı Biftekli Makarna


Makarna delisi biri olarak, her yaptığım makarna da farklı soslar ve içerikler denemeyi seviyorum. Bu kez ince dilimlenmiş biftek dilimleriyle bütünleştirdim. Üzerine de krema ile yapıştırıcı bir etki yapınca tadına doyum olmaz bir makarna ziyafeti oldu...

Her ne kadar krema Türk mutfağına hala uzak da olsa bu tarifi kesinlikle bu şekilde denemelisiniz. Kremanın yarattığı o bütünleştirici etkiyi ve lezzeti başka birşey oluşturamaz diye düşünüyorum. Kremalı biftekli makarna, hem makarnaya tapanlar için alternatif bir tarif hem de aniden gelen arkadaşlarınızın hem midesine hem de gözüne hitap edecek bir lezzet...Ne diyebilirim ki? Kesinlikle deneyin :)


Malzemeler

1 paket makarna
350 -400 gr ince dilimlenmiş biftek
1 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
zeytinyağı
1 paket süt kreması
tuz, karabiber, kuru nane

  • Kasaptan ya da marketten aldığınız biftekler yeterince ince değilse, daha hızlı ve iyi pişmeleri için evde bir et dövücü ile ya da merdane ile vurarak biraz inceltin ve ince dilimlere ayırın. Dilimlediğiniz biftek parçalarının üzerine tuz ve karabiber serpip, biraz zeytinyağ gezdirin. Izgara tavasına 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı koyup 1 diş ezilmiş sarımsağı ilave ederek tavayı orta ateşte iyice ısıtın. Isınan tavaya biftek dilimlerini ve ince doğranmış soğanları ekleyip, spatula ile karıştırarak 10 dakika kadar pişirin.

  • Diğer yandan kaynar su dolu bir tencereye çok az zeytinyağı damlatıp, bol miktarda tuz atın. Makarnayı bu tencereye ekledikten sonra pakette yazan pişme süresine göre pişirin. Makarnanın suyunu süzdükten sonra pişen biftek dilimlerini de makarnaya ekleyip iyice karıştırın. Makarna tenceresine 1 paket kremayı boşaltıp hafif ateşte ısıtın ve biftek dilimleriyle harmanladığınız makarnayı ısınmış olan kremayla birleştirin. En son üzerine tuz, karabiber ve kuru nane ekleyerek iyice karıştırın ve servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder