Sayfalar

28 Ağustos 2012 Salı

Nohutlu Ayran Çorbası


Bu yaz en sıcak günlerde hem ferahlamak adına hem de bol bol yoğurt tüketmek için ek sık yaptığım tariflerden biri oldu nohutlu ayran çorbası...Bu kadar sık yapıp da paylaşmadığıma da şaşırdım doğrusu. Neyse ki en sonunda bir fotoğraf çekebildim ve bugün paylaşmak istedim.



Oldukça klasik bir lezzet olmasına rağmen, henüz denemediyseniz mutlaka en kısa zamanda deneyin. Ne kadar pratik ve lezzetli olduğunu göreceksiniz...

Hepinize afiyet olsun.

Malzemeler

1 su bardağı aşurelik buğday
1/2 su bardağı haşlanmış nohut
3 su bardağı yoğurt
1-1,5 su bardağı su
1/2 tatlı kaşığı tuz
üzerine nane ve pulbiber

  • Bir gece önceden buğdayı yıkayın ve ıslatın. Ertesi gün ıslattığınız buğdayı kaynar su dolu bir tencerede iyice yumuşayana kadar fazla karıştırmadan kaynatın. Burada buğdayları çok haşlamayın ki fazla dağılıp püre haline gelmesinler.


  • Haşladığınız buğdayların kalan fazla suyunu süzdürdükten sonra bir kaba alın, haşlanmış nohutları ve tuzu ilave ederek karıştırın. Diğer yandan yoğurdu su ile karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin. Yoğurdu buğday ve nohut karışımına karıştırarak ekleyin. Üzerine pulbiber ve nane serperek soğuk servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder