Sayfalar

24 Temmuz 2012 Salı

Naneli ve Çikolatalı Kek


Nane ve çikolata...İkisinin bir arada olduğu herhangi bir tarifte ne olduğuna bile bakmadan gözüm kapalı yiyebileceğim iki süper lezzet. Eskiden de After Eight çikolatalarına bayıldığım için bu kekte o çikolataların lezzetini yakalamak paha biçilmez oldu benim için.

Daha önce naneli çikolata denememiş bile olsanız, naneli çikolatalı kek tarifini denemeden önce kesinlikle önyargılı olmayın bence, yani en azından bir kez tadına bakın. Çünkü çikolatanın o vazgeçilmez aroması ile nanenin ferahlatıcılığı ağzınızda dağılırken böyle bir lezzeti keşfetmek için geç bile kaldığınızı düşünebilirsiniz...

Keki hazırladıktan sonra üzerine Dr. Oetker 'in siyah - beyaz glazürünü kullandım. Hem kekin lezzetine çok yakıştı hem de görüntüyü tamamlamak açısından mükemmel oldu.

Bu tarifi en kısa zamanda deneyin, yanına da koyu bir filtre kahve yapın ve kendinizi şımartmanın keyfine varın :)

Hepinize afiyet olsun.

Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
4-5 yemek kaşığı robottan geçirilmiş veya çok ince kıyılmış taze nane

Üzeri için;

Dr. Oetker Glazür Cake Icing ( siyah-beyaz )

  • Yumurtaları ve toz şekeri derin bir kapta mixer ile iyice çırpın. Üzerine vanilya ilave edip tekrar karıştırın. Bu karışıma süt ve sıvı yağ ekleyip tekrar çırpın.

  • Diğer yandan un, kabartma tozu ve kakaoyu bir kapta harmanlayın. Unlu karışımı yumurtalı karışıma ekleyip homojen bir kıvam elde edene kadar çırpın. Son olarak çok ince kıyılmış veya robottan geçirilmiş taze naneyi ekleyin.

  • Yağladığınız kek kalıbına kek hamurunu boşaltın ve 200 derece fırında kürdanla batırdığınızda hamur kürdana yapışmayacak kıvama gelene kadar ( yaklaşık 35-40 dak. ) pişirin. Fırından aldığınız kek soğuduktan sonra siyah-beyaz glazürü paketteki talimata göre hazırlayıp kekin üzerine dökün. Glazür sertleştikten sonra nane yapraklarıyla keki servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder