19 Temmuz 2012 Perşembe

Karpuz Salatası- Taze reyhan ve lor peyniri ile


Hava sıcaklığı ve nem oranı iyice arttı ve sanırım çok sıcak ve bunaltıcı günler biraz daha böyle devam edecek gibi gözüküyor...Sanırım böyle günlerde en iyi yapılacak şey denizden çıkmamak ve içinizi olabildiğince ferahlatacak olan besinleri tüketmek...

Ben de dün böyle hissettiğim anlardan birinde tabağımdaki karpuz dilimlerine çok sevdiğim birkaç lezzeti de ilave ederek hem doyurucu hem de çok sağlıklı bir meyve salatası; karpuz salatası hazırladım...



Bu sıcak yaz günlerinde serinletici meyvelerin başında eminim bir çoğunuzun tercihi karpuzdur. Karpuzun sulu ve tatlı lezzetiyle biraz tuzlu lor peyniri birleşince mükemmel bir uyum ortaya çıkıyor. Üzerine de biraz taze reyhan ve badem veya fıstık ekleyin ve böyle sağlıklı ve içinizi ferahlatan bir salatayı yemeye doymayın...:))

En kısa zamanda deneyin. Hepinize afiyet olsun.

Malzemeler

istediğiniz kadar;

karpuz dilimleri
üzerine tuzlu lor peyniri
biraz kavrulmuş badem
taze reyhan yaprakları
ve bir tutam çörek otu

  • Dilimlere ayırdığınız karpuzun çekirdeklerini mümkün olduğunca bir bıçak yardımıyla çıkarmaya çalışın. Servis tabağına aldığınız karpuz dilimlerinin üzerine birer kaşık lor peyniri yerleştirin. Taze reyhan yapraklarını ve bademleri salatanın üzerine ekleyip bir tutam çörek otu gezdirin.

1 yorum:

  1. Kavun - Beyaz Peynir - Taze Ekmek ya da bunun kavun yerine karpuzlu kombinasyonu yerine sahiden denenebilecek bir şey... :) Ve ayrıca kolay gibi gözüküyor, ama umarım servis edilirken fotoğraftakiler gibi güzel hazırlanabilir. Elinize sağlık...

    YanıtlaSil