Sayfalar

17 Temmuz 2012 Salı

Domatesli Milföy Tart


Gökova, Marmaris ve Selimiye tatilinden döneli henüz 2-3 gün olduğu için hala tatil havasını üzerimden atıp, kendime gelemedim bir türlü...Ege 'nin masmavi ve tertemiz güzel koylarını bırakıp da dönmek hiç kolay değil, hele döndüğünüz yerde yandaki binanın dış cephe yapımı varsa; bütün gürültü evin içindeyse ve üstüne üstlük evde camlar açıkken caddedeki trafik gürültüsünden birbirinizi bile duyamıyorsanız buna tekrar uyum sağlayabilmek çok çok daha zor...:((

Gerçek anlamda nefes aldığımı hissettiğim Ege 'nin yeşil doğasını ve mavi koylarını şimdiden çok özledim ama dün kendi kendime ' ne yapalım hayat devam ediyor, silkelen ve kendie gel ' deyip bir koşu girdim mutfağa. Aslında canım aşırı derecede bol sebzeli bir pizza istedi ama hamurunu hazırlarken fazla vakit kaybetmek istemedim ve derin dondurucudaki milföy hamuru ile pizza tadında süper bir tart hazırladım...

Hiç zamanımı almayan, keyifle hazırladığım ve eşimle bir oturuşta tamamını yediğimiz bu tartın tarifini mutlaka denemenizi öneririm. Hem lezzetli hem de sebzeli olduğu için çok sağlıklı ve hafif. Milföy hamurunun pişince kıtır kıtır olan kıvamı da ayrı bir lezzet kattı doğrusu. Yaz günlerinde deneyebileceğiniz bu hafif lezzete eminim siz de bayılacaksınız.

Hepinize afiyet olsun.

Malzemeler 

4 adet milföy yaprak hamur
2 adet orta boy soğan
2 adet orta boy domates
2 adet yeşil biber
15 adet çekirdeği çıkarılmış zeytin
1 avuç fesleğen
1 - 1,5 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir

  • Soğan ve domatesleri yuvarlak dilimler halinde kesin. Zeytinleri ve 2 ye veya 4 e böldüğünüz yeşil biberleride hazırlayın. Fesleğenin yarısını ince ince doğrayın.

  • Milföy hamurlarını derin dondurucudan çıkarıp oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin. Daha sonra 4 yaprak hamuru kare olacak şekilde birleştirin ve üzerine biraz un serpip merdane ile yuvarlak şekil vererek açın. Yuvarlak bir fırın kabına veya tart kalıbına biraz zeytinyağ sürdükten sonra milföy hamurunu yerleştirin ve kalıba göre hamurun kenarlarına elinizle şekil verin. Soğan ve domates dilimleri ile biberleri istediğiniz şekilde hamurun ortasına yerleştirin. Zeytinleri ve ince doğranmış fesleğeni de ekleyip, rendelenmiş peyniri serpiştirin ve 200 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız tart soğuduktan sonra üzerine rendelenmiş peynir ve taze fesleğen yaprakları ekleyip servis edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder