Sayfalar

3 Haziran 2012 Pazar

Nar Ekşili Deniz Börülcesi


Geçtiğimiz hafta sonu evimizin tatlı cadısı küçük kızımızı da alıp Kaz Dağları 'na gittik. Hem dağ havası hem de yöredeki köylerin zeytinyağı ile pişirilen lezzetli zeytinyağlı yemeklerini ve mezelerini tatmak çok iyi geldi gerçekten...

Hele bir de festival havasında ki kahvaltıları yok mu :)) Bence bu konuya hiç girmeyelim...Bir gün yolunuz oralara düşerse mutlaka uğrayın derim. Dağın temiz havasını bol bol içinize çekin, sağlık ve lezzet dolu zeytinyağlı yemeklerin ve mezelerin keyfini çıkarın...

Biz de aynen öyle yaptık ve sadece hafta sonu için bile olsa bize müthiş enerji verdi gerçekten. Tabii o lezzetli yemeklerin tadına bakıp da dönüş yolunda köyün pazarına girmemek delilik olurdu:) Pazarda ne kadar taze yeşillik, sebze ve meyve varsa topladım desem abartmış da sayılmam doğrusu. Deniz börülcesi de bunlardan sadece biri...





Siz de deniz börülcesini büyük marketlerin sebze reyonlarından veya pazarlardan bulabilirsiniz. Ama bu sebzeyi asıl yetiştiği yerlerden satın aldığınızda lezzetinin ve doğallığının farkını kolaylıkla ayırt edebilirsiniz. Benim çok sevdiğim sebzelerden birisidir yoğurtlu veya zeytinyağlı salatasına bayılırım. Doğal tuz içermesi de iyot ihtiyacınızı doğal yollardan karşılamanızı sağlıyor. Haşladıktan sonra temizleme kısmı gözünüzde büyümesin çünkü böyle bir lezzete değer gerçekten...

Hem lezzetli hem de sağlık deposu bu tarifi mutlaka deneyin. Et ve özellikle balık yemeklerinin yanında muhteşem yakışıyor. Gelen konuklarınız için de alternatif bir meze olabilir.

Hepinize afiyet olsun.

Malzemeler

2 demet deniz börülcesi
4-5  yemek kaşığı nar ekşisi
ceviz
2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • Bir tencereye yarısına kadar su ekleyip iyice kaynatın. Bu arada deniz börülcelerini iyice yıkayın ve kaynayan suya koyun. 10-15 dakika kadar deniz börülcesini haşlayın, ancak süreyi fazla uzun tutmamaya özen gösterin ki renkleri kararmasın ve biraz diri kalsın. Tabağa aldığınız deniz börülcelerini sap kısmından elinizle tutup etli kısmını sıyırarak alın. Etli kısımlarını aldığınız deniz börülcesini servis tabağına alın. Zeytinyağı ve nar ekşisini üzerine gezdirip, en üstüne ceviz veya badem ekleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder