Sayfalar

21 Haziran 2012 Perşembe

Kabaklı Börek


Bugünlerde sıcaklık ve nem oranı kendini iyice hissettirmeye başladığı için olsa gerek, hafif öğünler tüketmek şart oldu...İçinde kabak olan yaz yemeklerine ve kabak mücverine çocukluğumdan beri bayılırım. Ama bu kez, benim de ilk defa denediğim ve lezzetine hayran kaldığım bir tarifi paylaşıyorum; kabaklı börek...






Bu böreğin içinde kabak dışında bol peynir ve baharatlar var. Tabii bir de yufka...Çocuklar için de besleyici ve farklı bir lezzet, koca bir bardak ayranla 1-2 dilim bu börekten verdiğinizde eminim çok seveceklerdir.


Kabaklı tarifleri seviyorsanız ve bir alternatif arıyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin, kabağın bu halini gerçekten çok seveceksiniz.

Afiyet olsun.

Malzemeler

1 kg kabak
1 demet ince kıyılmış dereotu
2 yumurta
2 yufka
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
200 gr lor peyniri
tuz, karabiber, pulbiber
üzerine rendelenmiş beyaz peynir

  • İyice yıkayıp, kabuklarını soyduğunuz kabakları derin bir kabın içine rendeleyin. Daha sonra kabakları elinizle iyice sıkarak sularını süzdürün ve bu suyu atın.

  • Rendelenmiş kabakları fırın kabınızın içine koyun, üzerine lor peynirini, yumurtaları, ince kıyılmış dereotunu, baharatları ve elinizle küçük parçalara kopardığınız yufka parçalarını ekleyin. Bir kaşık yardımıyla malzemeler birbirini tutana kadar karıştırın. Karışımın üzerine zeytinyağı gezdirdikten sonra 200 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Fırından almadan 15 dakika önce üzerine rendelenmiş beyaz peynir serpiştirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder